AnvelopeȘtiri

Poliția din Tirol verifică camioanele pentru a vedea dacă sunt echipate de iarnă

În această perioadă, poliția din Tirol derulează acțiuni de control pentru a se asigură că toate camioanele care circulă în regiune sunt echipate de iarnă.

Pentru a evita blocajele rutiere, în special pe autostrada Inntal, poliția din Tirol a început o serie de controale pentru a se asigura că autoutilitarele și camioanele sunt echipate de iarnă.

Poliția din Tirol verifică camioanele pentru a vedea dacă sunt echipate de iarnă

Conform legislației actuale din Austria, vehiculele comerciale de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu pneuri de iarnă, cel puțin pe o axă de tracțiune, în perioada 1 noiembrie – 15 aprilie. De asemenea și toate vehiculele destinate transportului de pasageri trebuie echipate cu anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie – 15 martie.  În plus, șoferii sunt obligați să aibă în cabină și lanțuri de zăpadă.

Rezultatele ultimei acțiuni de control derulate miercuri, 18 noiembrie, au fost îmbucurătoare. În total au fost controlate 722 de vehicule de mare tonaj și doar patru dintre acestea nu aveau pneuri de iarnă și în doar 25 de cazuri șoferii nu aveau și lanțuri.

Dacă ne uităm la procentaj, 99% dintre vehicule erau echipate cu pneuri de iarnă și 97% aveau și lanțuri de zăpadă. Amenda pentru cei prinși “neechipați” a fost de 35 de euro.

VEZI ȘI: Poliția germană a depistat un șofer olandez că a încălcat legislația de 111 ori în 57 de zile

Purtătorul de cuvânt al poliției din Tirol a declarat că rezultatul acțiunii este îmbucurător, dar că poliția va continua cu verificările, în special pe autostrada Brenner unde sunt porțiuni cu o inclinație de 6% care pun probleme mari șoferilor, mai ales pe timp de iarnă.

“Nu vrem să avem blocaje în trafic din cauza faptului că șoferii circulă fără anvelope de iarnă. Prin aceste acțiuni vrem să atragem atenția tuturor șoferilor că este extrem de important ca vehiculele lor să fie echipate corespunzător, dar și să ne asigurăm că toată lumea a înțeles mesajul și că nu vom avea blocaje pe parcursul iernii”, a mai spus Günther Salzmann, purtătorul de cuvânt al poliției din Tirol.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button