In Focus

Poliția franceză a arestat doi șoferi de camion români la Calais

Doi șoferi de camion români arestați la Calais, după ce în camionul acestora au fost descoperiți opt afgani în șoc hipotermic.

Poliția franceză a arestat doi șoferi de camion români, după ce în semiremorca frigorifică a camionului, agenții britanici au descoperit opt afgani, inclusiv doi copii mici, în șoc hipotermic.

Poliția franceză a arestat doi șoferi de camion români la Calais

Cei doi au fost arestați în portul francez, pe 27 octombrie în jurul orei 5:00 AM, în timp ce încercau să urce pe un feribot care se îndrepta spre Marea Britanie. Cei doi șoferi sunt ținuți în această seară în arest în Franța.

Procurorii din Boulogne-sur-Mer, lângă Calais, au confirmat cele două arestări, spunând că temperatura în interiorul semiremorcii la momentul depistării celor opt afgani era în jur de 7 grade Celsius.

„Afganii din spatele camionului sufereau de hipotermie ușoară”, a spus o sursă din cadrul anchetei.

Șoferii sunt suspectați de încercarea de a introduce ilegal imigranți în Marea Britanie. În prezent, anchetatorii lucrează pentru a stabili ruta pe care camionul a venit.

VEZI ȘI: Compania maghiară Waberer’s devine Nexways Cargo

Calais-Dover este o rută clasică pentru cei care vor să introducă ilegal persoane în Marea Britanie, în schimbul a 10.000 de lire sterline per cap de imigrant, care odată ajunși în Insulă cer azil.

Traseul este deosebit de popular în rândul afganilor, care au adesea familie și prieteni în Marea Britanie și vorbesc engleză.

Numărul încercărilor disperate ale imigranților de a ajunge din Franța în Marea Britanie a crescut constant în ultimele luni, și pe fondul Brexit-ului.

Această descoperire apare după ce pe 23 octombrie, 39 de cadavre au fost găsite într-un camion frigorific similar în Essex, șoferul nord-irlandez al acestuia fiind acuat de omor.

Din aceeași categorie...

Back to top button