Știri

Poliția germană a surprins un șofer român de camion care fura motorină

În cadrul unei misiuni de patrulare desfășurată în noaptea de 17 august, poliția din Neuburg a surprins un șofer român de camion care fura motorină din alte camioane.

În jurul orei 00:35, ora Germania, polițiștii au remarcat un camion parcat lângă un alt camion, în parcarea Burgwaldberg de pe B16, care a plecat imediat când a remarcat echipajul de poliție, scrie publicația bavareză Inglostadt Reproter.

Poliția germană a surprins un șofer român de camion care fura motorină

Aceștia au verificat imediat locul și au descoperit un că rezervorul camionului parcat nu avea capacul pus. După alte cercetări au descoperit și capacul aflat câțiva metri mai încolo de locul incidentului.

Agenții de poliție au comunicat incidentul prin stație, iar la intersecția cu drumul spre Oberhausen, de pe autostrada A 16, șoferii au oprit camionul suspect, care era înmatriculat în România.

“Șoferul avea 27 de ani și era și el din România. În plus, pe mașină mai era încă prinsă pompa cu furtunul care ducea spre rezervorul său”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Neuburg.

VEZI ȘI: Autoutilitarele ușoare verificate de poliția din Renania de Nord-Westfalia

În urma verificărilor suplimentare s-a constatat că din rezervorul camionului din parcare, înmatriculat în Germania, lipseau 400 de litri de motorină.

Tot în aceeași parcare mai era un camion înmatriculat în Lituania care avea capacul scos, dar din care încă nu lipsea combustibil. Paguba constatată de poliție a fost de aproximativ 400 de euro pentru combustibil și încă 100 de euro defecțiunile la rezervor și la capacul rezervorului.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore. După consultări cu Parchetul și după ce a acesta a plătit o amendă cauțiune și a numit un avocat care să-l reprezinte în anchetă, șoferul român de camion a putut să-și continuie călătoria miercuri dimineața.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button