In Focus

Poliția germană continuă acțiunile de monitorizare video a șoferilor de camion

Poliția din Oldenburg va continua proiectul pilot început în 2019, de monitorizare video a activității șoferilor de camion, în cabină, în timp ce conduc.

În 2019, poliția din Oldenburg a demarat anul trecut un proiect pilot în care a echipat câteva VW Transporter cu camere de luat vederi pentru a monitoriza video activitatea șoferilor de camion în cabină, în timp ce aceștia conduc.

Poliția germană continuă acțiunile de monitorizare video a șoferilor de camion

Motivul a fost numărul tot mai mare de accidente care au avut ca și cauză neatenția la volan. Astfel, la 90 km/h, în cinci secunde, un camion parcuge distanța de 125 de metri.

Neatenția la volan poate avea consecințe dramatice. Drept urmare, polițiștii germani au pornit acest proiect pilot pe autostrăzile A 1, A 27, A 28 și A 29 prin care au început supravegherea șoferilor de camion cu ajutorul unor camere montate pe mașini de intervenție.

Proiectul a fost un succes și după ce a fost prelungit până la finalul anului trecut, polițiștii din Oldenburg au spus că acesta va continua și în 2020 și numărul van-urilor echipate cu camere de luat vederi va crește.

În primul an au fost constatate 1.648 de încălcări ale legislației, iar principala problemă este că șoferii de camion folosesc  mult prea mult telefonul mobil în timp ce se află la volan.

VEZI ȘI: Din octombrie, camioanele peste 12 tone nu mai pot intra în Londra fără autorizație de siguranță

Conform primului raport, atunci când foloseau telefonul, șoferii se uitau la filme sau trimiteau mesaje text. Un șofer a fost filmat timp de 6 minute și care era atât de absorbit de filmul urmărit încât a fost nevoie de avertizări sonore multiple pentru a opri.

Un alt șofer a fost filmat cum vorbea la telefon cu o mână, cu cealaltă fuma o țigară și ținea volanul cu genunchiul. Cei mai mulți șoferi opriți au încercat să conteste faptele de care erau acuzați, dar cu ajutorul probei video aceștia au fost sancționați conform legislației.

Proiectul pilot a fost dat ca exemplu, la nivel național, de Ministrul Transporturilor din Germania și cel mai probabil anul acesta vor fi mult mai multe regiuni în care vor exista astfel de verificări și nu doar pe autostrăzile A 1, A 27, A 28 și A 29 care au fost monitorizate până acum și care vor fi monitorizate și în 2020.

Din aceeași categorie...

Back to top button