Poliția germană face controale pentru a descuraja consumul de alcool

Poliția germană face controale pentru a descuraja consumul de alcool
Poliția germană a demarat o amplă acțiune de control în zona Weinheim cu scopul de a descuraja consumul de alcool în rândul șoferilor de camion.

Duminica toate parcările de pe A5, în Germania, sunt pline, iar șoferii așteaptă momentul când se ridică restricțiile și pot pleca din nou în cursă. Poliția germană din zona Weinheim a demarat luni, 8 iunie, o acțiune de control în parcările de pe A5, din zona Rhein-Neckar-Kreis, iar rezultatele au fost incredibile.

Poliția germană face controale pentru a descuraja consumul de alcool

Punctul principal de control a fost în parcarea Wachenburg de pe A5 pe direcția de mers spre Frankfurt, iar obiectivul principal al agenților de poliție a fost să depisteze șoferi care au consumat alcool în perioada de odihnă și care pleacă în cursă cu o alcoolemie peste limita legală.

În total au fost controlate peste 100 de camioane și șoferii acestora, iar la jumătate dintre acestea au fost depistate multiple negreguli. Primul camion controlat a fost unul de transport greu, iar agenții au început controlul pentru că semiremorca acestuia avea o pozției ciudată.

În timpul controlului s-a constatat că marfa nu era asigurată corespunzător la interior, iar greutatea totală era mult mai mare decât ce era specificat în documente. Au fost descoperiți și mai mulți șoferi care aveau încă o alcoolemie peste limita legală cărora li s-a interzis plecarea în cursă. Printre ei și doi șoferi care transportau mărfuri periculoase.

VEZI ȘI: COVID-19: Șoferii de camion sunt excluși de la măsura carantinei obligatorii în Marea Britanie

Bilanțul acestui control a fost de 42 de nereguli depistate la 100 de camioane verificate, ceea ce a făcut ca poliția din Weinheim să-și continue operațiunile și în următoarele zile.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al poliției a anunțat că verificările pentru depistarea șoferilor care consumă alcool în weekend vor fi făcute de o echipă specială care va ieși la control pe A5 în fiecare zi de luni din următoarele două luni.

Follow #infotrucker