In Focus

Poliția germană înțelege situația legată de locurile de parcare, dar trebuie să intervină atunci când este nevoie

Deși cunoaște situația lipsei locurilor de parcare pentru camioane, poliția germană trebuie să intervină atunci când siguranța traficului este pusă în pericol.

Cu siguranță știți cât de greu este să găsești un loc de parcare pe autostrăzile din Germania, mai ales după orele 19:00. La fel știe și poliția germană, însă, trebuie să intervină când siguranța traficului este pusă în pericol.

Poliția germană înțelege situația legată de locurile de parcare, dar trebuie să intervină atunci când este nevoie

Conform legislației, șoferii de camion sunt obligați să facă repausuri, iar noapte să găsești un loc de parcare pe autostrăzile din Germania este de multe ori o misiune imposibilă.

De cele mai multe ori, pentru a nu depăși orele de condus, șoferii caută soluții alternative, pentru a evita amenzile mari pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă.

În același timp, camioanele parcate peste tot, mai ales pe timp de noapte, reprezintă o problemă de siguranță rutieră. Și tocmai acest lucru vor să evite polițiștii de pe autostrada Mittelhessen.

În fiecare noapte aceștia patrulează pe cei 200 de kilometri de autostradă de care răspund pentru a descoperi camioanele parcate periculos.

Cum arată o noapte pentru ei? Plină de evenimente. Astfel în timpul unui control în noaptea de 23 spre 24 octombrie, pe autostrada A 5 au găsit din nou numeroase camioane parcate necorespunzător.

VEZI ȘI: BAG prevede o creștere a transportul de mărfuri și persoane în Germania

Înțelegând însă situația cu care se confruntă șoferii, polițiștii doar i-au trezit pe șoferii care au parcat camionul în așa fel încât acesta reprezintă un pericol real pentru ceilalți participanți la trafic.

În cele 7 ore de control, 13 șoferi au fost nevoiți să-și caute alt loc de parcare.

Pentru ei amenda a fost de 85 de euro și un punct pe carnet, dacă sunt din Germania. Pentru șoferii străini amenda și taxa de administrare, care trebuie plătită în acest caz, este de 110 euro.

Poliția germană înțelege situația legată de locurile de parcare, dar trebuie să intervină atunci când este nevoie

În timpul controlului a fost depistat și un șofer de 31 de ani din Polonia, care conducea un camion înmatriculat în Germania. Acesta a fost singurul care nu a mai putut pleca mai departe în cursă după ce polițiștii au constatat că nu are un permis valabil.

Acesta a trebuit să plătească o amendă garanție de 300 de euro și s-a deschis un dosar de cercetare pentru conducere fără permis valabil.

Poliția de pe A 5 știe care sunt problemele pentru șoferii de camion și cere șoferilor de turisme să arate înțelegere dacă pe timp de noapte sunt ocupate și locurile destinate acestor vehicule în parcări. Totuși, aceștia sunt rugați să facă sesizări dacă văd un camion parcat într-o zonă care pune în pericol traficul.

Din aceeași categorie...

Back to top button