Știri

Poliția germană a reținut 35 de șoferi extracomunitari pentru curierat ilegal

Poliția germană a reținut 35 de șoferi extracomunitari fără permis de ședere care efectuau operațiuni de transport expres în numele companiei Hermes.

Pe 20 septembrie 2017, o echipă formată din 160 de ofițeri de poliție a descins într-un cartier rezidențial din Gierstädt, unde aveau informații că se adăpostește o rețea clandestină de imigranți care ar furnizat servicii ilegale în domeniul transportului.

Poliția germană a reținut 35 de șoferi extracomunitari pentru curierat ilegal

În urma operațiunii poliției germane au reținut 35 de cetățeni din Moldova, Ucraina și Belarus, fără drept de ședere în Germania care contactau servicii de transport expres, conform ziarului online Thuringen24.

Aceștia lucrau ca șoferi pe vehicule comerciale de 3.5 tone cu numere de înmatriculare românești false, subcontractați de firma de curierat Hermes, una din cele mai importante din Germania.

VEZI ȘI: Londra a interzis aplicația Uber pe motiv de siguranță

Deși furgonete parcate în fața casei celor vizați erau inscripționate cu sigla Hermes, acest lucru nu va afecta compania germană de curierat.

La solicitarea Thuringen24, purtătorul de cuvânt al companiei Hermes a spus că societatea derulează o anchetă internă de clarificare a cazului, „care va dura ceva timp”. Până la finalizarea acesteia, Hermes nu va face nicio declarație.

Operațiunea poliției germane face parte dintr-o investigație mai amplă asupra imigrației ilegale în diferite landuri din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button