Poliția germană va intensifica controalele rutiere în rândul camioanelor, în zona Frankfurt

Poliția germană va intensifica controalele rutiere în rândul camioanelor, în zona Frankfurt
Vor fi intensificate controalele rutiere în rândul camioanelor în zona Frankfurt, în urma neregulilor descoperite în trafic de poliția din Neustadt.

Șoferi fără permis, probleme tehnice și consum de droguri au fost câteva dintre neregulile descoperite în cadrul unui control de rutină al camioanelor, efectuat de poliția din Neustadt, pe data de 27 aprilie.

Poliția germană va intensifica controalele rutiere în rândul camioanelor, în zona Frankfurt

Astfel, un șofer român a ținut neapărat să-i calce pe urme lui Nico Rosberg, campion mondial de Formula 1 în 2016, circulând cu viteză și fără să dețină documentele pentru mărfă ori card tahograf.

La o verificare amănunțită s-a descoperit un bon de carburant care confirma alimentarea în urmă cu 19 ore la o benzinărie din România, aflată în apropiere de graniță. Cel mai probabil el a parcurs cei aproape 1.300 de kilometri fără nicio pauză și a încercat să ascundă asta prin neprezentarea cardului tahograf.

Poliția germană a spus că este totuși o performanță excepțională, negativă evident, ținând cont de timpii suplimentari de așteptare la granițe, de aici și comparația cu Nico Rosberg.

Fără să poată prezenta dovezi legate de timpii de condus și odihnă, șoferul a fost oprit din cursă, iar poliția a depus o plângere la BAG. Șoferul a fost obligat să efectueze pauza de odihnă și i s-a interzis plecarea până nu prezintă un card tahograf valabil sau până când nu este înlocuit de un coleg.

Tot în timpul aceleiași acțiuni de control a fost oprit și un camion, înmatriculat în România, cu numeroase probleme tehnice. Două anvelope de pe o axă erau uzate complet, la una dintre acestea fiind vizibil cordul metalic din interior.

La o verificare sumară a frânelor, polițiștii au constatat că la unele roți lipsesc complet plăcuțele de frână și se acționează metal pe metal. În afara altor nereguli, precum nefuncționarea sistemului de iluminat al mașinii, s-a constatat și că încărcătura de 24 de tone nu era asigurată corespunzător și nici documentele nu erau complete. Fiind vorba de un transport de mărfuri periculoase, polițiștii i-au interzis și acestui șofer să-și continue drumul până la remedierea tuturor problemelor constatate.

VEZI ȘI: Accident de proporții provocat în Italia de un camion încărcat cu bobine de oțel

Un alt șofer oprit, din Polonia, avea substanțe periculoase dar nu l-a bordul camionului, ci în sânge. Polițiștii au efectuat teste de sânge, iar rezultatele au fost pozitive la canabis (THC). Șoferul nu dispunea nici de permis de conducere, spunând că la uitat la plecare la sediul companiei poloneze de transport.

În timpul procesării analizelor de sânge, polițiștii au făcut verificări și în Polonia și s-a constatat că șoferul nu avusese niciodată permis pentru a conduce vehicule comerciale de mare tonaj. Pentru a putea pleca mai departe, șoferul a fost nevoit să depună o amendă cauțiune și să cheme un coleg care să conducă. Polițiștii au vrut să-l testeze și pe cel de-al doilea șofer care însă a refuzat prelevarea de probe.

Motivul a fost că a fumat marijuana în urmă cu ceva timp și că nu vrea să fie testat. De asemenea, și acestui șofer polițiștii i-au interzis și lui să mai conducă.

Astfel, camionul a fost dus la sediul poliției și nu va pleca de acolo decât în momentul în care va fi preluat de un șofer care are toate documentele în regulă și care nu prezintă semne ale consumului de droguri sau alcool.

În urma acestor nereguli, poliția din Neustadt a anunțat că se vor intensifica controalele în rândul camioanelor în următoarea perioadă, având programate câte două controale pe săptămână în luna mai.

Follow #infotrucker