Poliția intensifică acțiunile împotriva hoților din camioane în parcările din Germania

Poliția intensifică acțiunile împotriva hoților din camioane în parcările din Germania
Reprezentanții poliției au început o campanie de informare a șoferilor de camioane asupra pericolelor care pot apărea în parcările de pe autostrăzi.

Astfel, în zona Gelsenkirchen, ofițeii de poliție au lăsat flyere pe parbrizul camioanelor, acolo unde nu erau șoferii în zonă, prin care-i avertizau că numărul furturilor din camioane a crescut, iar pagubele au ajuns la cote alarmante. În același timp, poliția a spus că vor lua măsuri și că vor înăspri supravegherea în aceste zone.

Poliția intensifică acțiunile împotriva hoților din camioane în parcările din Germania

Imaginea unor camioane, în parcările de pe autostrăzile din Germania, care au prelata lipită cu bandă este din ce în ce mai frecventă.

“Numărul hoților care fură din camioane a crescut îngrijorător. Modul de acțiune este unul foarte simplu. Hoții taie prelata și fură marfa din remorcă în timp ce șoferul doarme în cabină și nu simte absolut nimic. Pagubele sunt deja foarte mari”, a spus reprezentatul poliției.

Unul dintre atacuri a avut loc în ianuarie în parcarea Resser Mark, iar printre lucrurile furate se numără, printre altele, 5.500 de kilograme de plumb.

Poliția din Gelsenkirchen a demarat o campanie de prevenire și a intensificat patrulele în zonele considerate ca fiind mai periculoase. Astfel poliția informează șoferii și le recomandă acestora să ia unele măsuri de prevenire a furturilor din remorcă.

VEZI ȘI: DAF CF Electric intră în flota Tinie Manders Transport

Cele mai “atacate” parcări din ultima perioadă sunt cele de la „Allenstein“ și „Resser Mark“, în zona Gelsenkirchen, iar ofițerii de poliție au împărțit flyere în mai multe limbi pentru a fi siguri că toată lumea a înțeles mesajul.

De asemenea, poliția din Gelsenkirchen a spus că în colaborare cu autoritățile federale vor încerca să doteze toate parcările cu sisteme de supraveghere video, dar și să mărească numărul stâlpilor de iluminat și alte măsuri care să descurajeze hoții.

Polițiștii recomandă șoferilor să nu lase niciodată camionul nesupraveghat, iar atunci când trebuie să facă pauză să aleagă parcări luminate și cu pază.

De asemenea le recomandă să fie foarte atenți la vehicule care circulă o perioadă mai lungă de timp în spatele sau în paralel cu camionul și dacă li se pare ceva suspect să anunțe imediat poliția.

Șoferii sunt rugați să nu lase lucruri de valoare la vedere în cabină și să fie atenți la vehiculele care sunt deja în zona parcărilor, în special la utilitare ușoare, cu geamuri fumurii și cu care s-ar putea transporta ușor marfa pe care o au în camion.

Follow #infotrucker