Știri

Poliția italiană a început vânatoarea celor care utilizează telefonul mobil la volan

Începând cu iulie 2017, poliția rutieră din Italia a declarat război total șoferilor care utilizează telefonului mobil la volan, anunță trasportoeuropa.it.

Poliția italiană a început vânătoarea celor care utilizează telefonul mobil la volan, asta după ce în ultimul an, tot mai multe accidente rutiere au avut drept cauză acest comportament.

Poliția italiană a început vânatoarea celor care utilizează telefonul mobil la volan

Ofițerii de poliție sub acoperire utilizează numai motociclete, deoarece acestea le oferă un unghi mai bun de observație, putând astfel să-i depisteze și pe cei care scriu mesaje text sau stau pe Facebook. În plus, un motociclist în trafic nu atrage atenția precum o mașină.

În momentul când ofițerii de poliție depistează un conducător auto care utilizează telefonul mobil la volan, aceștia în opresc în prima parcare.

Sancțiunea pentru o astfel de abatere de la Codul Rutier este cuprinsă, în prezent, între 160 și 646 de euro, respectiv 5 puncte de penalizare.

Însă, această sancțiune ar putea deveni în curând mult mai dură, în cazul în care Parlamentul italian aprobă modificările la Codul Rutier care prevăd, de fapt, înăsprirea sancțiunilor pentru utilizarea telefonului mobil la volan – amenda minimă pleacă de la 1.294 de euro și poate ajunge la 2.588 de euro, respectiv suspendarea permisului între două până la șase luni.

VEZI ȘI: Fanii VW Bus au sărbătorit în cadrul VW Bus Summer Festival 2017

De asemenea, vă reamintim că de câteva luni, poliția din Italia folosește un nou instrument de control al vitezei, TruCam, care încorporează un telelaser pentru a măsura viteza vehiculului și o cameră de înaltă definiție, care detectează dacă șoferul poartă centura de siguranță sau folosește telefonul mobil, inclusiv dacă respectă distanța de siguranță.

TruCam are o distanță de acțiune de 1.200 de metri și poate lua în considerare în mod automat viteza maximă pentru autoturisme și vehiculele comerciale.

Aparatul funcționează pe timp de noapte, stochează imaginile și are un program ce emite pe loc procesul-verbal.

Din aceeași categorie...

Back to top button