Poliția poloneză a destructurat o grupare internațională de crimă organizată

Poliția poloneză a destructurat o grupare internațională de crimă organizată
Poliția poloneză a destructurat o grupare internațională de crimă organizată suspectată de furtul mai multor camioane și bunuri din camioane în diferite țări europene.

Două operațiuni speciale diferite ale poliției poloneze, una care viza furtul de camioane și cealaltă furtul de bunuri din camioane au dus într-un final către aceeași grupare internațională de crimă organizată.

Poliția poloneză a destructurat o grupare internațională de crimă organizată

Ancheta a fost efectuată timp de mai multe luni de ofițerii de poliție din cadrul Departamentului pentru Combaterea Criminalității Organizate al Consiliului de Administrație al Biroului Gorzów Wielkopolski CBŚP împreună cu Parchetul din Gorzów Wlkp.

Prima operațiune arată că furtul de camioane a devenit un fenomen transnațional, nu numai pentru că vehiculul furat într-o țară este transferat în altă pentru a-l dezmembra sau vinde în vederea înmatriculării, dar și pentru că infractorii folosesc aceste vehicule pentru a transporta bunuri furate între diferite țări.

Pe 22 ianuarie 2019, ofițerii Poliției de Frontieră poloneze de la Rutka-Tartak au oprit în apropiere graniței cu Lituania un un șofer de camion rus în vârstă de 38 de ani, aflat la volanul unui camion cu plăcuțe de înmatriculare false. În urma verificărilor s-a constatat că semiremorca era furată din Germania, iar capul-tractor din Polonia.

Tot în Polonia, poliția a destructurat o bandă care colecta bunurile furate din camioane în diferite țări europene, pe care ulterior le  comercializa. Cele două acțiuni au implicat și forțe de poliție din Cehia, Austria și Germania.

VEZI ȘI: Finlandezii vor putea folosi permisul de conducere electronic, pe telefonul mobil

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, Poliția din Polonia explică faptul că mărfurile au fost furate cu tehnica cunoscută sub numele de „prelată”, principalele ținte fiind camioanele care transportau produse electronice, îmbrăcăminte și produse cosmetice.

Hoții acționau noaptea în zonele de parcare de pe drumurile naționale și autostrăzi.

Dacă bunurile din semiremorcă erau de valoare, aceștia le furau și le puneau în vânzare printr-o rețea ilegală din Polonia, care avea centrul de operațiuni în orașul Gorzów Wlkp.

La sfârșitul anchetei, poliția poloneză a întreprins o acțiune amplă de prindere a membrilor grupării, folosind două sute de agenți în patru orașe diferite.

În această operațiune, agenții au recuperat bunurile furate și au confiscat activele și banii suspecților. Anchetatorii cred că această grupare de crimă organizată internațională bine organizată este responsabilă pentru numeroase furturi de pe drumurile din Europa.

Sursă foto: cbsp.policja.pl

Follow #infotrucker