Știri

Poliția rutieră britanică folosește un nou camion DAF CF nemarcat

De la începutul lunii martie, poliția rutieră britanică are în flotă în nou camion DAF CF, care va circula nemarcat pentru a depista șoferii care încalcă regulile de circulație.

Camionul de culoare albă se alătură unui alt DAF CF și unui Mercedes Actros StreamSpace, care se aflau deja în flota poliției. Camionul 4×2 poate fi distins datorită goarnelor pneumatice și luminilor instalate în grila radiatorului.

Poliția rutieră britanică folosește un nou camion DAF CF nemarcat

Camionul a făcut primele razii în perioada 8-12 martie, în special pe drumuri naționale. El a fost condus în apropierea orașelor Norwich și Ipswich, pe A11, A12, A14 și A47.

Ca și în alte acțiuni de acest gen, un polițist care stătea pe locul pasagerului înregistra cu o cameră video ce se întâmplă în alte vehicule. Principalii vizați au fost șoferii de camion.

VEZI ȘI: Majoritatea camioanelor din Berlin vor avea sisteme de asistență la viraj până în 2022

În cele 5 zile de control au fost înregistrate 307 contravenții, comise de 248 de persoane. Dintre cei amendați, 135 erau șoferi de camion, 86 erau curieri și doar 27 șoferi de autoturisme.

Abaterea cel mai des descoperită de acest DAF CF nemarcat folosit de poliția rutieră britanică a fost nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, au mai fost 28 de amenzi pentru ținerea telefonului în mână, 12 pentru controlul necorespunzător al vehiculului și 9 pentru condus neatent. În plus, s-au acordat amenzi pentru viteză neadaptată condițiilor de trafic.

Poliția rutieră britanică folosește un nou camion DAF CF nemarcat

Din aceeași categorie...

Back to top button