Știri

Polonia a trimis mai multe speciale pentru stingerea incendiilor în Suedia

Polonia a trimis un convoi de speciale pentru stingerea incendiilor în Suedia, alăturându-se celorlalte state UE în lupta cu incendiile de vegetație din acestă țară, anunță euronews.com.

Ministerul de Interne polonez a distribuit pe contul de Twitter mai multe imagini în care apar speciale pentru stingerea incendiilor, anunțând că pompierii polonezi au ajuns în Suedia și sunt “în drum spre colegii lor suedezi pentru a-i ajuta în lupta cu focurile din pădure”.

Polonia a trimis mai multe speciale pentru stingerea incendiilor în Suedia

Polonia este cel mai recent stat din Uniunea Europeană care oferă sprijin Suediei în lupta sa cu incendiile severe de vegetație, cauzate de temperaturile ridicate și nivelul scăzut de precipitații.

Până în prezent, Italia, Franța, Germania, Norvegia și Lituania alături de alte state au trimis efective de pompieri, avioane și elicoptere pentru stingerea incendiilor în Suedia.

Radio național suedez a raportat că aproximativ 40 de incendii ardeau duminică.

VEZI ȘI: Va începe construcția tunelului Blankenburg de lângă Rotterdam (VIDEO)

Datele de la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene au arătat că au avut loc 53 de incendii în acest an, începând de joi. În mod normal, până în această perioadă a anului, au existat trei astfel de incendii, au arătat datele sale.

Multe părți ale Suediei au fost afectate în luna mai și jumătatea lui iunie de cea mai uscată vreme din ultimii 20 ani, spun cei de la Institutul Meteorologic și Hidrologic din Suedia (SMHI).

Din aceeași categorie...

Back to top button