Știri

Polonia – Extinderea retelei ViaToll de la jumatatea anului 2015

In Polonia se discuta extinderea retelei ViaToll de la jumatatea anului 2015. De la jumatatea lunii februarie 2015 a fost propus Consiliului de Ministri discutarea si aprobarea unor modificari a regulamentului rutier referitor la sectiunile nationale de drum, taxabile in format electronic prin sistemul ViaToll.

Proiectul regulamentului presupune ca in 30 iunie 2015 sistemul ViaToll sa fie extins cu 251 km de drumuri naționale, inclusiv 35 km de autostrazi si aproximativ 216 km drumuri express.
Proiectul de regulament a fost prezentat pentru consultare publica.

Polonia – Extinderea retelei ViaToll de la jumatatea anului 2015

O lista detaliata a sectiunilor care vor fi incluse in sistemului ViaToll o puteti gasi aici.

Harta actuala a drumurilor taxabile cu sistemul de plata ViaToll din Polonia o puteti gasi aici.

Va reamintim ca din luna iulie 2011, Polonia a introdus un sistem de plata electronica a taxelor cu ajutorul dispozitivelor ViaToll, sistem ce vizeaza toate autovehiculele cu o masa maxima admisa mai mare sau egala cu 3.5 T sau autocarele cu peste 9 locuri inclusiv. Pentru fiecare dintre aceste vehicule este obligatore utilizarea a cate un dispozitiv de plata ViaToll.
Sistemul taxelor de drum ViaToll funcţioneaza pe principiul microundelor, bazat pe tehnologia folosita in Cehia şi Austria.

Valoarea taxei de drum se calculeaza in functie de categoria de drum pe care se circula (clasa A, S, GP şi G), tipul si greutatea vehicului, clasa de emisie. Nu se taxeaza TVA la plata taxei de drum prin sistemul electronic de plata ViaToll.

Shell va ofera posibilitatea platii taxelor de drum in Polonia prin intermediul aparatelor ViaToll. Dispozitivele pot fi comandate prin Transport Service Group – euroShell. Ele vor fi atasate cardurilor dvs. iar contravaloarea aferenta taxelor de drum se va achita pe factura Shell.

Pentru mai multe detalii despre sistemul electronic de plata a taxelor de drum din Polonia accesati https://tsg-euroshell.ro/cardul-euroshell/taxe-de-drum-in-europa/.

Din aceeași categorie...

Back to top button