ȘtiriTop News

Polonia: Guvernul vrea să interzică înființarea de noi companii de transport timp de 2 ani

Ministerul Infrastructurii din Polonia a prezentat o propunere pentru un nou regulament care să suspende posibilitatea de a înființa noi companii de transport pentru doi ani.

Amendamentul inedit vine la propunerea transportatorilor existenți, care cer sprijin pentru situația de criză din industrie și împotriva afluxului de capital din Est.

Potrivit presei poloneze, propunerea vizează o suspendare de 2 ani a emiterii permiselor de transportator profesionist și a licențelor de transport comunitar. Cu alte cuvinte, ar fi imposibil să înființezi companii de transport complet noi în Polonia timp de doi ani.

Transportatorii polonezi au cerut chiar și suspendarea emiterii de noi copii ale licențelor pentru doi ani. În practică, aceasta ar fi însemnat și imposibilitatea extinderii flotelor companiilor existente. Ministrul nu a fost însă de acord cu acest mecanism și nu l-a inclus în propunerea sa.

VEZI ȘI: Sistemul SENT devine obligatoriu în Polonia pentru camioanele străine de la 1 iulie 2024

Propunerea a fost deja prezentată la o întâlnire a Asociației Transportatorilor Rutieri Internaționali (ZPMD), cea mai mare asociație de transportatori din Polonia, care a susținut noile restricții.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Parlament și de președinte, procedură care durează de obicei câteva luni. Între timp, consultările publice ar putea influența forma finală a noului regulament.

Din aceeași categorie...

Back to top button