In Focus

Polonia, Portugalia și Luxemburg riscă sancțiuni pentru lipsa Registrului Electronic Național

Polonia, Portugalia și Luxemburg au două luni la dispoziție pentru a implementa Registrul Electronic Național (REN) al companiilor de transport.

Polonia, Portugalia și Luxemburg au primit o scrisoare din partea Comisiei Europene, prin care sunt invitate să pună în aplicare hotărârile CJUE din 2016, care au stabilit că cele trei țări membre au încalcăt dreptul comunitar (în special, Regulamentul CE 1071/2009), deoarece nu au introdus Registrul Electronic Național (REN) al companiilor de transport.

Polonia, Portugalia și Luxemburg riscă sancțiuni pentru lipsa Registrului Electronic Național

Comisia reamintește că REN este o bază de date care conține anumite informații (numele, adresă sau numărul de vehicule) despre toate societățile autorizate să efectueze operațiuni transportul în interiorul unui stat membru.

În conformitate cu legislația Uniunii Europene, astfel de înregistrări trebuie să fie interconectate pentru a crea un registru european unic al companiilor de transport rutier (ERRU), care vizează îmbunătățirea schimbul de informații între statele membre, pentru a asigura o mai bună aplicarea a reglementărilor în vigoare și a facilita găsirea
autorii infracțiunilor comise în străinătate.

VEZI ȘI: Autobrennero vrea să extindă la 24 ore interdicția de depășire pentru camioanelor

Cele trei țări vizate au două luni pentru a răspunde Comisiei Europene modalitățile prin care au fost respectate hotărârile Curții Europeană de Justiție.

În lipsa unor astfel de informații, Comisia Europeană poate face apel la CJUE, solicitând cuantumul sumei cu care să pedepsească individual cele trei state membre.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button