Economic

Polonia rămâne lider în sectorul transporturilor rutiere de mărfuri

În 2017, sectorul transporturilor rutiere de mărfuri a crescut cu 4.6%, un nivel care a depășit recordul realizat în 2008, arată un raport recent realizat de Comitetul Național Rutier (CNR) din Franța.

Dar un lucru extrem de interesant este acela că Polonia conduce în continuare clasamentul european cu o îmbunătățire a rezultatului din 2016 cu 15 procente.

Polonia rămâne lider în sectorul transporturilor rutiere de mărfuri

Astfel, polonezii reușesc, pentru al patrulea an consecutiv, să detroneze Germania la nivel de volume.

Nemții ocupă poziția secundă în acest clasament, în timp ce Spania își păstrează ultima treaptă a podiumului. Marea Britanie continuă duelul cu Franța, însă britanicii reușesc să încheie pe poziția a patra.

Anul 2017 a fost unul bun pentru Spania, Italia și Franța care au înregistrat creșteri de 6.5%, 6.26% și respectiv 7.6 procente. Germania a scăzut cu 0.83% din cauza unui deficit de 5.9% în dreptul activităților internaționale.

VEZI ȘI: WABCO Fleet Solutions echipează cu sisteme avansate de conectivitate flota TIP Trailer Services

În ceea ce privește clasamentul intern în sectorul transporturilor rutiere de mărfuri, Germania rămâne pe prima poziție, urmată de Franța și de Spania.

Cota de piață în acest clasament intern pe țări a continuat să crească pentru aproape toate țările vestice. În același timp, pe piețele din Europa de Vest, aceste valori sunt în scădere.

Din aceeași categorie...

Back to top button