Polonia rămâne liderul în transportul rutier internațional european

Polonia rămâne liderul în transportul rutier internațional european
CNR a actualizat informațiile privind transportului rutier de mărfuri, iar Polonia rămâne în continuarea liderul în transportul rutier internațional european.

Pentru a avea datele complete, trebuie să știți că Polonia deține acest titlu încă din 2007, iar din 2008 și până în 2018, sectorul a crescut cu peste 8%.

Polonia rămâne liderul în transportul rutier internațional european

Totodată, în aceeași perioadă, cantitatea transportată în medie a crescut de 17 ori. Țara principală de transport pentru companiile poloneze este Germania, urmată de Franța.

VEZI ȘI: Brexit: Informații pentru transportatori despre situația din Olanda de după perioada de tranziție

La fel cum se întâmplă în mai toatele state europene, și în Polonia s-a constatat în ultima perioadă o situație din ce în ce mai dificilă pe partea de recrutare a șoferilor. În medie, șoferii polonezi preferă cursele internaționale pe distanțe medii, pentru a se putea întoarce acasă o dată la două săptămâni.

Spre exemplu, media de kilometri rulați anual de un șofer polonez a scăzut în 2019 la 126.400 de kilometri, față de cei 128.000 de kilometri parcurși în medie în 2017.

Ca urmare a crizei de personal, salariile din sector au crescut, iar conform celui mai recent raport al CNR, acestea au crescut din 2017 și până în 2019 cu 6%, iar valoarea beneficiilor acordate pe parcursul curei a crescut cu 7.4%.

Follow #infotrucker