Știri

Polonia: Transportatorii nu plătesc amendă pentru emulator de AdBlue. Șoferii, da

Situație curioasă în Polonia: compania de transport nu poate fi amendată dacă pe un camion al ei este montat emulator de AdBlue, dar șoferul, da.

Cazul de față a fost descoperit pe data de 7 februarie, de o patrulă a Inspectoratului Provincial ITD din Olsztyn, care efectua controale la punctul din Sople.

În timpul activităților, inspectorii au selectat pentru control un DAF XF 105 utilizat de o companie locală pentru curse naționale. În timp ce verificau starea tehnică a vehiculului, inspectorii au avut suspiciuni că sistemul SCR al camionului nu funcționează.

Verificarea inițială cu computerul de diagnostic a confirmat suspiciunea, iar la scurt timp a fost descoperit și emulatorul de AdBlue instalat pe vehicul.

VEZI ȘI: Proteste ale fermierilor și în Polonia

În consecință, șoferul a fost amendat, certificatul de înmatriculare al vehiculului retras, iar continuarea călătoriei a fost interzisă. Dar de ce nu a fost amendată și compania, care a luat decizia de a instala emulatorul pe camion?

Pur și simplu pentru că manipularea sistemului de injecție cu AdBlue nu este inclusă în legea din Polonia, deci inspectorii nu au o bază legală pentru a amenda compania. În schimb, șoferul poate fi amendat pentru conducerea unui vehicul cu defecțiuni.

Din aceeași categorie...

Back to top button