Știri

Pompierii norvegieni se antrenează pe cabine furnizate de Scania

Departamentul de Pompieri Ålesund din Norvegia utilizează cabine furnizate de Scania pentru pregătirea acțiunilor de salvare a vehiculelor grele.

Atunci când se produce un accident rutier în care este implicat un vehicul greu, timpul de reacție și competențele echipelor de salvare pot face diferența dintre viață și moarte.

Din acest motiv, echipele de salvatori trebuie să fie bine echipate și pregătite pentru a extrage o posibilă victimă rămasă între fiarele contorsionate.

Departamentul de Pompieri Ålesund din Norvegia investește în pregătirea echipelor sale de salvatori încă din 2010, atunci când mai mulți membri ai săi au mers la un stagiu de pregătire în Suedia, unde, au învăța tehnicile de salvare specifice accidentelor în care sunt implicate vehicule grele.

În prezent, datorită know-how-lui acumulat, Departamentul de Pompieri Ålesund joacă un rol-cheie în pregătirea pompierii stagiari la nivel național, care, de 6 luni, pot exersa tehnicile de salvare pe cabine furnizate de Scania.

VEZI ȘI: Standul IVECO de la IAA 2018 va avea doar vehicule cu emisii scăzute

Însă, nu numai Scania oferă un sprijin semnificativ atunci când vine vorba de stabilirea unei bune pregătiri naționale de salvare a vehiculelor grele în Norvegia.

Compania Enger Transport din Ålesund asigură transportul cabinelor de la Södertälje la Ålesund, din proprie inițiativă cu propriile camioane.

Combustibilul necesar pentru transport este oferit de Bunkers Oil, o companie petrolieră din districtul Sunnmøre, acolo unde este situat și orașul Ålesund.

Din aceeași categorie...

Back to top button