Camioane

Porsche a achiziționat un camion electric MAN eTruck

Constructorul german Porsche a făcut o vizită în cadrul uzinei MAN și a achiziționat un camion electric eTruck. Acesta va fi folosit pentru livrări în cadrul uzinei din Stuttgart-Zuffenhausen.

Conform oficialilor germani, MAN eTruck devine primul vehicul de acest gen care va fi folosit în serie. Camionul electric de 32 de tone are zero emisii, iar prin această acțiune, MAN mai pune o cărămidă la temelia roadmap-ului de electromobilitate care continuă în 2019 cu o mică flotă de MAN eTGM.

Porsche a achiziționat un camion electric MAN eTruck

Camionul electric MAN eTGM 18.360 4×2 LL dezvoltă 360 de cai putere 265 kW, iar energia necesară acestora este oferită de un pachet de baterii cu o capacitatea de 149 kWh. Germanii anunță o autonomie a lui MAN eTGM care ajunge la 130 de kilometri cu o singură încărcare.

VEZI ȘI: Primul camion Scania S 730 8×4/4 pentru transport agabaritic livrat în Polonia

„Cu ajutorul lui MAN eTGM, vehiculele comerciale electrice mai fac un pas major către maturitate, iar acest lucru se traduce și prin fiabilitate în utilizarea zilnică”, a decalrat șeful departamentului de dezvoltare din cadrul MAN.

Camionul MAN eTGM va fi utilizat de Porsche pe o rută care măsoară 19 kilometri între Freiberg și Neckar.

Sistemul de încărcare pus la punct de MAN poate fi utilizat la o capacitate de maxim 150 kW/h, iar în doar 45 de minute, acumulatorii înmagazinează suficientă energie pentru un drum de până la 100 de kilometri.

Din aceeași categorie...

Back to top button