Economic

Portul Calais nu mai vrea să plătească factura pentru verificarea migranților

Pe măsură ce UE și Marea Britanie nu vor ajunge la un acord cu privire la Brexit, administrația portului din Calais spune că ar putea opri controalele pentru verificarea migranților.

Reprezentanții portului Calais spun că nu mai vor să plătească, în locul britancilor, factura pentru a verifica dacă există migranți în camioanele care traversează Canalul Mânecii.

Portul Calais nu mai vrea să plătească factura pentru verificarea migranților

Verificări de CO2, verificări ale bătăilor inimii, valuri milimetrice și deschiderea camioanelor. Aceste sarcini multiple de verificare mobilizează zilnic 200 de persoane la portul Calais. O misiune efectuată în numele englezilor ca parte a acordului Touquet.

Aceste verificări costă 8 milioane de euro pe an, iar acum, portul Calais nu mai vrea ca acordul să fie respectat din moment ce nu va exista un acord după Brexit. În plus, portul francez a pierdut deja 30 de milioane de euro din cifra de afaceri din cauza pandemiei de COVID-19, iar pentru moment, altele sunt prioritățile.

În curând, autoritățile ar trebui să se gândească la un nou acord, astfel încât și britanicii să contribuie financiar pentru a verifica dacă există migranți în camioane. Jean-Marc Puissesseau, CEO al portului Calais, nu solicită renunțarea la acordul Touquet, ci doar o revizuire a acestuia.

VEZI ȘI: Unii transportatori est-europeni ocolesc noua legistație, pentru a continua practicile de dumping social

„Poate că va fi mai bine pentru toată lumea ca granița să rămână în Calais. Dar în acest caz, nu mai accept aceste cheltuieli și să fac treaba britanicilor. Este problema loc să controleze cine intră la ei în țară”, a completat Puissesseau.

Cu toate acestea, autoritățile din Calais spun că nu-și doresc ca lucrurile să se închidă și menționează că prin plata compensației britanicii nu pierd atât de mult pe cât au de câștigat în urma controalelor.

Din aceeași categorie...

Back to top button