Știri

Șeful Portului Hamburg cere suspendarea restricțiilor pentru camioane de duminică

Șeful Portului Hamburg cere suspendarea restricțiilor pentru camioane de duminică din Germania, pentru a rezolva aglomerația de containere.

Containerele așteaptă din ce în ce mai mult un camion în Portul Hamburg. Motivele sunt multiple: lipsa de șoferi, războiul din Ucraina și aglomerația de nave.

Șeful Portului Hamburg cere suspendarea restricțiilor pentru camioane de duminică

În aceste condiții, Angela Titzrath, șefa celui mai mare port german, cere suspendarea temporară a restricțiilor pentru camioane de duminică.

”Problema noastră principală este că multe companii întârzie ridicarea containerelor. Înainte, containerele stăteau în port una-două zile. Acum, ele așteaptă cinci zile sau mai mult”, a declarat oficialul recent, cu ocazia unei întâlniri între reprezentanții porturilor germane de la Marea Nordului.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Actros L 1851: Încă un litru de motorină economisit

Pe lângă consecințele pandemiei și blocarea temporară a Canalului Suez de anul trecut, războiul din Ucraina a avut de asemenea un impact direct în acumularea de containere în Hamburg. Aceasta deoarece, de la începerea războiului, aproximativ 100.000 de șoferi din Ucraina și Belarus nu au mai putut opera în Europa.

Potrivit oficialului, navele așteaptă în prezent aproximativ 10 zile pentru a putea intra în Portul Hamburg. Un nou val de aglomerație este așteptat în 6-8 săptămâni, când vor ajunge la Hamburg navele blocate mult timp în orașul chinez Shanghai, din cauza carantinei.

Din aceeași categorie...

Back to top button