Știri

Portul Rotterdam comandă alte 77 de camioane fără șofer de la VDL

Portul Rotterdam a comandat alte 77 de camioane fără șofer pentru transport de containere de la VDL. Contractul în valoare de zeci de milioane de euro va fi derulat de la finalul acestui an până la mijlocul lui 2023.

Aceasta este a treia comandă majoră pentru vehicule ghidate automat (AGV) de la VDL pentru Hutchison Ports ECT Rotterdam, unul dintre cele mai mari și mai moderne terminale pentru containere din Europa.

Portul Rotterdam comandă alte 77 de camioane fără șofer de la VDL

Primul contract a fost semnat în 2011, pentru 85 de transportoare fără șofer. De atunci, fiecare AGV a transportat peste 100.000 de containere. Experiența pozitivă cu primele modele AGV a convins ECT să comande alte vehicule autonome VDL. Noile modele hibrid vor înlocui vehicule similare mai vechi, diesel.

VEZI ȘI: Combinație de 100 de tone, blocată pe un pod îngust din Olanda

Vehiculele dezvoltate în totalitate de VDL vor fi complet autonome și vor transporta containere non-stop între chei și zona de stocare din terminalul Delta ECT. Noile modele sunt mai silențioase și vor consuma cu peste 50% mai puțin carburant decât vehiculele pe care le vor înlocui.

Una dintre cele mai importante echipamente ale noului AGV este sistemul de navigație produs de VDL. Sistemul oferă o transbordare mai ușoară a containerelor, deoarece transportoarele pot comunica între ele. Astfel, ele pot circula mai aproape unul de altul, scurtând timpii între curse și crescând numărul de containere transportate.

Din aceeași categorie...

Back to top button