Poșta americană demarează un proiect pilot de livrare a corespondenței utilizând camioane autonome

Poșta americană demarează un proiect pilot de livrare a corespondenței utilizând camioane autonome

Poșta americană a demarat un proiect pilot de două săptămâni în care a livrat corespondența utilizând camioanelor autonome.

Potrivit Reuters, camioanele autonome furnizate de start-up-ul TuSimple ar urma să fie folosite în trei state din partea de sud a Statelor Unite. Programul pilot implică câte cinci curse tur-retur, fiecare totalizând aproximativ 3.400 de kilometri. Altfel spus, circa 45 de ore de șofat.

Așa cum era de așteptat, pe tot parcursul acestui proiect, un șofer va monitoriza funcțiile camioanelor automate pentru a interveni și pentru a prelua comenzile vehiculului, în timp ce un inginer va monitoriza informațiile oferite de sistemele de comandă.

Pentru moment, nu este clar dacă acest tip de livrare va continua și la finalul celor două săptămâni, în cazul în care proiectul este unul reușit.

„Colaborarea cu start-up-ul TuSimple este prima inițiativă a noastră în ceea ce privește transportul cu ajutorul camioanelor autonome pe distanțe lungi. Pentru moment desfășurăm o serie de cercetări și teste în vederea introducerii unor astfel de tehnologii în viitor”, a declarat un reprezentant al poștei.

Conform aceluiași raport, camioanele autonome vor rula în Arizona, New Mexico și Texas.

VEZI ȘI: Noul Combo Cargo 4×4 vine cu tracțiune integrală de la Dangel

„Aceste curse lungi nu pot fi realizate cu un singur șofer, ceea ce se traduce prin introducerea a doi oameni pentru un singur transport”, a completat un reprezentant al TuSimple.

Iar criza de personal din SUA se accentuează, motiv pentru care, o astfel de tehnologie ar fi benefică. Rămâne de văzut cum vor decurge testele și care vor fi deciziile la finalul celor două săptămâni.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.