GreenZoneInfoTechȘtiri

Posta Atlassib testeaza Renault Kangoo ZE

Posta Atlassib va testa, in premiera pentru piata de curierat din Romania, un vehicul total electric in desfãsurarea activitãtii zilnice, automobilul ales fiind noul Renault Kangoo ZE.

Modelul care se va afla in teste este varianta L2, cu 2 locuri si cu un volum util pentru depozitarea mãrfii de 4 metri cubi (mc). Automobilul are o putere maximã de 44 kw, cutie automatã de viteze, ABS cu asistentã la franarea de urgentã, o baterie litiu ion care dezvoltã o energie de 22 kWh si o sarcinã utilã maximã recomandatã de producãtor de 650 de kilograme. Viteza maximã este de 130 km/h, iar pretul de listã este de 14.800 euro fãrã TVA, nefiind inclusã chiria bateriei care se calculeazã in functie de numãrul de kilometri parcursi lunar.

Posta Atlassib testeaza Renault Kangoo ZE

„Vehiculul va fi testat in activitatea de curierat urban, urmand a fi incãrcat cu colete la volumul util si capacitatea indicatã de normele Renault. Vrem sã analizãm parametrii tehnico-economici de exploatare, costurile cu chiria bateriei, energia electricã consumatã la incãrcare, timpii de incãrcare, costurile de mentenantã pe kilometru, fiabilitatea si interconectivitatea cu dispeceratul”, a declarat Sorin Stoian, seful Departamentului Logisticã din cadrul Posta Atlassib.

Acesta a mentionat cã in cazul in care sistemul electric se dovedeste viabil din punct de vedere al autonomiei in traficul real si cu incãrcãtura specificã activitãtii de curierat, atunci compania va achizitiona 4-5 vehicule pentru a fi testate, cate unul, in marile orase unde Posta Atlassib este prezentã – Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

”Posta Atlassib este prima companie de curierat din Romania care testeazã in conditii reale de exploatare un vehicul total electric. Pe langã grija de a ajunge mereu la timp, se adaugã si grija fata de mediu a companiei noastre”, a adãugat Sorin Stoian.

Posta Atlassib face parte din Holdingul Atlassib si opereazã in 14 tãri europene, avand 80 de depozite si agentii in tarã si peste 150 de agentii in strãinãtate. Compania are un parc auto compus din peste 290 de autoutilitare.

Din aceeași categorie...

Back to top button