Poșta franceză începe un proiect pilot pentru livrările „last mile” cu noul Renault EZ-Flex

Poșta franceză începe un proiect pilot pentru livrările

La finalul anului trecut, Renault a prezentat conceptul unui utilitare electrice cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Prototipul expus în capitala Franței s-a numit EZ-Pro, iar în urmă cu câteva luni a fost expusă o evoluație a acestuia într-o variantă apropiată de producția de serie.

Totodată, numele conceptului a fost schimbat în EZ-Flex. Noul prototip dezvoltat de constructorul francez va fi implicat într-un proiect pilot alături de poșta din Franța.

Conform primelor informații, câteva exemplare EZ-Flex vor face avea de executat livrări de tip „last mile”. Așa cum era normal, inginerii constructorului francez vor analiza datele primite în urma acestui proiect pentru a putea dezvolta și versiunea de serie a lui EZ-Flex.

Mai mult decât atât, în următoarea perioadă, zece exemplare EZ-Flex vor face parte din flotele unor companii importante. Și acestă mutate face parte tot dintr-o serie de proiecte pilot menite să adune feedback din partea consumatorilor.

„Odată cu congestionarea traficului în orașe și creșterea comerțului electronic, livrările urbane se transformă. Ca lider european în livrările de furgonete și vehicule utilitare ușoare, Groupe Renault are datoria de a continua să propună soluții noi de livrare.

VEZI ȘI: Havi Logistics anunță un bilanț pozitiv în urma utilizării camioanelor alimentate cu LNG

Renault EZ-FLEX, un vehicul comercial experimental ușor, ne oferă ocazia de a ne uni forțele cu poșta din Franța, printr-o abordare inovatoare, menită să dezvolte și să anticipeze practici viitoare în livrările urbane”, a declarat unul dintre reprezentanții Renault.

Pentru moment, Renault nu vine cu detalii despre performanțele sistemului de propulsie, însă ne asigură că pachetul de acumulatori este capabil să asigure o autonomie de până la 150 de kilometri cu o singură încărcare.

Conform unor rapoarte mai vechi, această distanță este parcursă în timpul unui schimb de curierii care livrează în orașele aglomerate. Renault EZ-Flex are 3.86 de emetri lungime, o lățime care ajunge la 1.65 de metri și o înălțime de 1.88 de metri.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.