SustenabilitateTop News

Poșta norvegiană a comandat 29 de camioane electrice Volvo

Serviciul de poștă din Norvegia a plasat o comandă de 29 de camioane electrice, cea mai mare din Europa pentru Volvo Trucks.

Toate cele 29 de camioane electrice comandate au aceeași propulsie, dar vor veni în configurații diferite ale modelelor Volvo FL și FE, cu două și, respectiv, trei axe.

Poșta norvegiană a comandat 29 de camioane electrice Volvo

„Suntem fericiți că am încheiat această înțelegere și dorim să punem aceste camioane în funcțiune rapid, de la Tromsø în nord până la Kristiansand în sud”, spune Kenneth Tjønndal Pettersen, ofițer de presă la Norwegian Post.

Poșta norvegiană a comandat anterior la Volvo pentru 13 camioane alimentate cu biogaz și trei electrice. În total, în 2022, Volvo Trucks va livra Serviciului Poștal Norvegian 32 de camioane electrice și 13 camioane alimentate cu biogaz.

În prezent, 37% din flota de camioane a serviciul de poștă din Norvegia funcționează cu energie regenerabilă – iar această pondere va crește semnificativ în viitor, spune compania.

VEZI ȘI: Active Grip Control, o nouă funcție de siguranță pentru camioanele electrice Volvo

La nivelul de utilizare a camioanelor electrice în Europa, Norvegia este în prezent depășită doar de Elveția. Jucători mari, precum poșta din Norvegia, își arată angajamentul și deschid noi drumuri prin implementarea strategiilor lor de mediu progresive pentru transport, ajutând la rezolvarea provocărilor de distribuție atât de astăzi, cât și de mâine.

„Acesta este în mod clar cea mai mare comandă de camioane electrice Volvo din Norvegia și este un contract major chiar și într-un context internațional”, explică Espen Sanne, director de vânzări flote Volvo Trucks Norvegia.

Comanda plasată de serviciul poștal din Norvegia confirmă că operațiunile de transport regional folosind camioane electrice sunt fezabile la scară largă.

Pe piața europeană, Volvo Trucks are în gamă cinci modele de camioane complet electrice, care acoperă o gamă largă de nevoi de transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button