Sustenabilitate

Poșta Norvegiană comandă 439 de vehicule electrice și cu biogaz

Poșta Norvegiană a anunțat o modernizare masivă a flotei, urmând a primi în următorele luni 439 de vehicule electrice și alimentate cu biogaz.

Noile achiziții sunt foarte variate, pornind de la vehicule comerciale ușoare și ajungând la combinații de până la 60 de tone. Ele vor fi folosite în întreaga țară.

Poșta Norvegiană comandă 439 de vehicule electrice și cu biogaz

Posten Norge are cea mai mare flotă din Norvegia, cu 3.050 de vanuri și mopede și aproximativ 780 de camioane. Compania lucrează de mult timp la restructurarea flotei cu vehicule mai prietenoase cu mediul.

Dintre cele 439 de vehicule noi comandate de Poșta Norvegiană, 378 vor fi vanuri electrice, 19 camioane electrice și 42 camioane alimentate cu biogaz.

Camioanele electrice comandate sunt MAN eTGM, model testat din primăvară de Posten Norge. Compania nu a anunțat furnizorul pentru camioanele alimentate cu biogaz lichid (bio-LNG), ci doar că 14 dintre acestea vor fi folosite în combinații cu containere de 60 de tone.

VEZI ȘI: Quantron vrea să devină un producător global de vehicule cu emisii zero

Camioanele alimentate cu biogaz vor fi folosite pentru transport de bunuri, scrisori și colete între terminalele companiei din Oslo, Fredrikstad, Stokke și Hamar.

Vanurile electrice vor fi livrate de doi producători: Peugeot și Maxus (China). 323 dintre noile modele electrice vor fi folosite pentru a înlocui vehicule alimentate cu carburanți fosili, 18 vor înlocui vehicule electrice mai vechi, iar 37 vor extinde capacitatea companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button