GreenZoneTop News

Poșta norvegiană testează un camion electric Scania pe ruta Oslo – Tromsø

Poșta norvegiană (Posten Norge) testează în prezent noul său camion de distribuție complet electric de la Scania pe ruta dintre Oslo și Tromsø, un drum de 1.600 km.

Cu o capacitate a bateriei de până la 300 kWh și o autonomie estimată de aproximativ 250 km, aceasta este cea mai mare provocare pentru camion până acum și, de asemenea, cea mai lungă călătorie pe care un camion 100% electric a întâlnit-o până acum.

Traseul este solicitant, cu drumuri sinuoase care trec prin mai mulți munți. Până acum, camionul a fost testat pe drumurile din estul Norvegiei, pe un traseu de peste 250 km.

„Dorim să aflăm dacă camionul va respecta promisiunea Scania de autonomie, consumul de energie și cum va funcționa la punctele de încărcare planificate. Suntem interesați și de costurile reale de operare”, spune Kenneth Tjønndal Pettersen, director de presă Posten Norge.

Condiții climatice dure

Odată ce camionul ajunge la Tromsø, acesta va fi noul său „loc de muncă”. Tromsø este situat în nordul Norvegiei, unde clima este subarctică.

Sezonul de iarnă aduce multă zăpadă, iar troienele au adesea mai mult de doi metri înălțime. Temperaturile de la -10 la -20 grade Celsius nu sunt neobișnuite. Spre exemplu, cea mai caldă lună este iulie, când temperaturile medii ajung doar la -13 grade Celsius.

VEZI ȘI: Prim contact cu noua generație DAF

Astfel, camionul trebuie să demonstreze că este o opțiune chiar și în condiții de frig.

„Noile produse sunt continuu dezvoltate, testate și adaptate pieței. Experiențele din călătoria camionului electric al Posten Norge ne vor oferi informații valoroase care pot contribui la alegerea mai multor persoane de soluții de transport electric”, spune John Lauvstad, Director Marketing, Comunicare și Durabilitate al Scania Norvegia.

Din aceeași categorie...

Back to top button