PostBus Switzerland Ltd este primul client de Navya Arma

Navya Arma
Compania PostBus Switzerland Ltd. este primul client al producătorului francez de vehicule autonome Navya.

Compania de transport public de călători din Elveția, parte a Swiss Post, va testa pentru o perioadă de doi ani, două vehicule autonome Navya în orașul Sion.

PostBus Switzerland Ltd este primul client de Navya Arma

Scopul proiectului este de a oferi un mod complementar de transport și a acoperi toate nevoile cetățenilor, inclusiv a persoanelor din zonele în care nu există acees la transport, precum zona pietonală din centrul vechi al orașului Sion.

Pe de altă parte, ambiția companiei Navya este de a înțelege valoarea adăugată a acestui tip de vehicul pentru a aduce noi soluții de mobilitate în zone și mai greu accesibile transportului public.

Pentru Navya, contract cu PostBus Switzerland Ltd. reprezintă o nouă dovadă a creșterii sale tot mai mari pe piața transportului urban de persoane.

PostBus Switzerland Ltd. este prima companie care a achiziționat vehicule electrice autonome 100% și poate deveni primul servciu de transport public care operează acest tip de tehnologie în zonele publice în Elveția.

VEZI ȘI: Iveco a lansat oficial noul Daily Electric

Modelul achiziționat de elvețieni este Navya Arma, un minibus electric autonom 100%. Navya Arma a fost lansat la începutul lunii octombrie în cadrul ITS World Congress 2015.

Vehiculul poate transporta până la nouă persoane cu o viteză de maximum 20 km/h pe străzile din capitalei cantonului Valais, orașul Sion. Vehiculele vor fi monitorizate și controlate cu ajutorul unui soft dezvoltat de BestMile, o companie elvețiană tânără specializată în domeniul managementului de flote.

Cele două Navya Arma vor fi vopsite în culorile specifice Postbus Switzerland AG.

În faza inițială, din decembrie 2015 până în primăvara lui 2016, specialiștii vor testa vehiculele într-o zonă privată izolată. În cazul în care autoritățile competente aprobă proiectul pilot, a doua faza va implica operarea vehiculelor Navya Arma cu călători în zone publice, precum zona pietonală și spațiu comun din centru vehicu și centru turistic al orașului Sion, precum și zona care duce la castelele Tourbillon și Valere.

Follow #infotrucker