Camioane

Postul de condus al noului MAN TGX a fost premiat cu Red Dot Design

Grație modul intuitiv de operare, postul de condus digital al noii generații de camioane MAN a fost distins cu Red Dot Design, cel mai prestigios premiu în materie de design.

Postul de condus al noului MAN TGX a fost distins cu premiul Red Dot pentru design la categoria Brands & Communication Design 2020 în cadrul galei Red Dot Award.

Postul de condus al noului MAN TGX a fost premiat cu Red Dot Design

Juriul internațional, format din 24 de membri, a apreciat designul postului de condus al noii generații de camioane, interacțiunea șoferului cu elementele de control și amplasarea display-ului care asigură o vizibilitate optimă, dar în același timp are o formă de efect.

În perioada de dezvoltare a noii generații de camioane, MAN a implicat peste 700 de șoferi de camion cu care a colaborat intens în simulator, pe circuitul de teste și în diverse alte situații din traficul real pentru a înțelege exact care sunt nevoile unui șofer și de ce are nevoie atunci când se află la volan.

Designul postului de condus îi permite șoferului să opereze intuitiv numeroasele sisteme de asistență și setările care-i asigură un confort sporit la volan și în același timă să conducă noua generație de camioane MAN eficient și în siguranță. Toate comenzile au fost concepute într-un mod în care să nu distragă atenția șoferului de la ceea ce se întâmplă pe drum.

Display-ul și celelalte comenzi sunt separate pentru ca informația vizuală să fie pe aceeași linie cu drumul. Șoferul poate ajunge ușor la elementele de control din poziția sa, un exemplu fiind selectorul MAN SmartSelect, noile funcții ale acestuia minimiează la maximum nevoia șoferului de a-și muta privirea de la drum în momentul în care operează sistemul de infotainment și navigație.

VEZI ȘI: DKV începe testarea propriilor aparate de bord în Italia

Toate aceste informații sunt afișate pe un display de 12.3 inch (echipare opțională), iar fiecare sistem are o logică totul fiind integrat în conceptul holisitc al cabinei șoferului.

Un alt criteriu foarte important care a stat la baza dezvoltării cabinei de pe noua generație de camioane MAN a fost acela de a oferii fiecărui șofer același nivel de confort din punct de vedere informațional indiferent, de vârstă, experiență profesională sau înclinații tehnice.

Astfel, noua generație de camioane MAN vine cu o cabină care simplifică și îmbunătățește viața oricărui șofer care conduce un astfel de model.

Premiile Red Dot Design se acordă anual companiilor care se remarcă printr-un design excepțional al produselor sale în trei categorii distincte: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design și Red Dot Award: Design Concept.

Cu peste 18.000 de înscrieri, Red Dot Award este una dintre cele mai mari competiții care premiază designul industrial din lume.

Din aceeași categorie...

Back to top button