InfrastructuraȘtiri

Pot începe lucrările la lotul 1 al autostrăzii Pitești – Sibiu

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat semnarea contractului de construcție pentru Lotul 1 al autostrăzii Pitești – Sibiu și a Lotului 3 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București.

În acestă seară, ministrul transporturilor a anunțat prin intermediul unei postări pe Facebook că a semnat alături de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, și directorul general CNAIR, Narcis Neaga, “trei contracte foarte importante pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România.”

Pot începe lucrările la lotul 1 al autostrăzii Pitești – Sibiu

Primul contract se referă la “foarte importantă și mult așteptată pentru România și pentru români” autostradă Pitești – Sibiu, lotul 1 Boița – Sibiu.

“Prin realizarea acestui lot de autostradă se realizează străpungerea Carpaților, fapt ce va permite atât reducerea timpilor de transport, cât și dezvoltarea economică a zonelor limitrofe”, explică Răzvan Cuc.

Al doilea contract semnat se referă la Lotul 3 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București, după ce în urmă cu doar câteva a fost semnat contractul pentru Lotul 2 (secțiunea Sud) al acestei autostrăzi, mai scrie în postare ministrul Cuc.

Acest sector face parte din centura București-Sud la standard de autostradă, proiect ce va asigura conexiunea cu rețeaua TEN-T, respectiv coridorul IV Pan European între autostrada A1 (București – Pitești) și A2 (București – Constanța).

“Atunci când va fi finalizată, această secțiune de autostradă va elimina disconfortul existent astăzi pe bulevardele capitalei și va asigura creșterea gradului de mobilitate. Bucureștiul și zonele limitrofe vor beneficia de o infrastructură de calitate și soferii vor avea timpi mai mici de stat in trafic, pe centura”, explică Răzvan Cuc.

VEZI ȘI: Stralis X-Way cu Hi-Traction prezent în cadrul Zilei Transportatorului by CRH România

Al treilea contract semnat la sediul Guvernului României, este cel privind “Sistemul de siguranță și automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranță îmbarcat pe tren și sistemul de informare dinamică, pentru magistrala M5”.

După cum explică Cuc, acesta este un proiect extrem de așteptat de către toți bucureștenii, dar și de către toți cei care tranzitează Capitala.

Pot începe lucrările la lotul 1 al autostrăzii Pitești – Sibiu

“Așa cum mi-a promis, domnul director al Metrorex va depune toate eforturile ca acest proiect să fie gata în acest an. Eu, în calitatea mea de ministru, o să-l sprijin cu tot ce este necesar, din punct de vedere administrativ, să fie gata așa cum și-a asumat conducerea Metrorex. De aceea, i-am zis domnului director, că pentru acest obiectiv și pentru promisiunea făcută, atât mie, cât și românilor, va sta cu mandatul său pe masa mea de lucru.

”Odată cu semnarea acestor contracte, Răzvan Cuc le-a atras atenția antreprenorilor că toate obligațiile asumate prin contractele respective trebuie realizate, “pentru că știu la ce se înhamă când participă la licitații și că nu vom accepta întârzieri cu privire la termenele asumate. Iar la claim-uri (plângeri) nici să nu se gândească!”

Ministrul le-a mai transmis constructorilor să respecte mediul antreprenorial românesc. “Așa cum statul îi plătește pe ei, așa și ei să-și respecte subcontractorii români.”

 

Din aceeași categorie...

Back to top button