Sustenabilitate

Potențialul bioeconomiei în viziunea de Scania

BioAdvantage Europe, o nouă coaliție de companii cu perspectivă și lideri superiori, își propune să arate o cale către o creștere durabilă de înaltă calitate și decarbonizarea societății noastre.

Bioeconomia are un rol esențial de jucat în crearea unei creșteri cu emisii reduse de carbon și locuri de muncă durabile în Europa. Dar progresele s-au oprit deoarece impactul asupra durabilității biocombustibililor este contestat, iar încrederea este redusă.

Potențialul bioeconomiei în viziunea de Scania

Pentru a trece peste acest impas ese nevoie de o nouă abordare care să acționeze la nivel de sistem prin concentrarea asupra întregii bioeconomii.

A acționa singur nu este o opțiune atunci când se dorește dezvoltarea unei bioeconomii rezistente și înfloritoare. Scania lucrează în parteneriat cu alte companii care împărtășesc viziunea pentru o bioeconomie înfloritoare și durabilă în Europa.

Potențial complet pentru biocombustibili
În 2018, Scania a lansat o colaborare cu Xynteo, o platfromă inter-industrie pentru conectarea ideilor, pentru a explora potențialul complet al biocombustibililor și bioeconomia mai largă din Europa.

„Biocombustibilii durabili reprezintă singura tehnologie care ne poate permite să reducem emisiile suficient de rapid în acest moment, în condițiile în care pe drumuri există atât de multe vehicule. Și pur și simplu nu facem suficient în Europa pentru a scoate tot ce este mai bun din biocombustibili”, declara în 2018 Henrik Henriksson, CEO-ul Scania.

VEZI ȘI: Un șofer profesionist de orgine română a fost condamnat la închisoare în SUA după a ce a fost prins conducând sub influența alcoolului

În ultimul an, Scania a lucrat cu companii precum Avril, Lantmännen, Novozymes, Neste și Yara, pentru a identifica oportunitățile de creștere a bioeconomiei în Europa. În acest proiect s-au angajat experți, lideri de afaceri și părți interesate din diferite sectoare pentru a identifica oportunitățile de creștere și pentru a elimina barierele care stau în calea dezvoltării.

Perspectivă end-to-end
Partenerii din coaliția BioAdvantage Europe vor lucra împreună pentru creșterea conștientizării și înțelegerii bioeconomiei, vor oferi orientări clare și credibile pentru factorii de decizie privind implicațiile sociale și durabile, și vor explica beneficiile bioeconomiei pentru decarbonizare, creșterea rurală, inovație și societate.

„Timpul este scurt, iar bioeconomia poate avea un impact acum, astfel încât să putem contribui la limitarea încălzirii globale. Emisiile din UE din sectoarele enrgetice și ale transporturilor trebuie să se reducă la jumătate până în 2030. Bioeconomia poate decarboniza rapid industriile la scară în perioada crucială de dinainte de 2030, când se poate aștepta ca electrificarea să aibă un impact substanțial „, spune Åsa Pettersson, șefa Scania în cadrul departamentului de Afaceri Publice și Sustenabilitate.

Din aceeași categorie...

Back to top button