Magazin

Povestea de succes a primilor 40 de ani ai mărcii IVECO

În 1975, cele mai puternice 5 companii din industria vehiculelor industriale la nivel european s-au unit sub numele de IVECO.

Povestea de succes a mărcii IVECO a început în urmă cu 40 de ani (1975), prin fuziunea Magirus-Deutz – Ulm (Germania), Fiat Vehicule Industriale – Torino (Italia), Lancia Vehicule Speciale –  Bolzano (Italia), OM – Brescia (Italia) si Unic – Puteaux (Franta).

Povestea de succes a primilor 40 de ani ai mărcii IVECO

Prin investitii, aliante si societati mixte internationale, IVECO a reusit sa urce de-a lungul anilor la rangul de jucator major al sectorul de transportului rutier, devenind un grup cu experienta considerabila in masura sa scoata cele mai bune produse in materie de inovatie tehnologica, devenind un furnizor comercial pe cele mai importante piete industrializate si emergente deopotriva.

In 1986, IVECO semna un joint-venture cu divizia de camioane Ford Truck din Europa, formand IVECO Ford Truck Ltd, ca patru ani mai taziu, in 1990, IVECO sa achizitioneze constructorul spaniol vehicule comerciale, Pegaso.

De-a lungul istoriei sale, IVECO a castigat recunoasterea internationala si numeroase premii, inclusiv trei „International Truck of the Year” pentru Eurocargo in 1992, Eurotech in 1993 si Stralis in 2013.

In plus, noul IVECO Daily a fost desemnat „International Van Of The Year 2015″.

IVECO si-a canalizat intreaga sa energie spre cele mai mari nume din sport international, cum ar fi Scuderia Ferrari sau echipa nationala de rugby a Noii Zeelande cunoscuta sub numele de All Blacks precum si in initiative majore de care publicul sa-si aduca aminte.

Cel mai bun exemplu in ceea ce priveste implicarea companiei italiene este proiectul Overland, lansat in 1995, in cadrul unei expeditii pe traseul Roma – New York, in timpul careia utilizarea tehnologiei IVECO a jucat un rol esential in promovarea unei imagini pozitive a camioanelor sale in lume.

Vehicule portocalii IVECO au castigat atunci aprecierea internationala dupa ce a fost vazute depasind dificultati extreme pe unele dintre cele mai dificile drumuri din lume, fara a se opri din calatoria lor, fapt ce demonstreaza fiabilitatea si calitatea acestora.

De altfel, provocare drumurilor extreme este inca in curs de desfasurare cu Dakar, cel mai dur rally raid din lume, ce atrage milioane de oameni si este sponsorizat oficial de IVECO.

De altfel, IVECO continua sponsorizarea echipei Iveco Petronas De Rooy alaturi de Loprais Team.

In aceasta competitie, IVECO are de luat o revansa in fata rusilor de la Kamaz care au reusit tripla in acest an.

Din aceeași categorie...

Back to top button