Prăbușirea podului Morandi de la Genova: 37 de morți, inclusiv 3 copii

Prăbușirea podului Morandi de la Genova: 37 de morți, inclusiv 3 copii
Bilanțul provizoriu al victimelor surprinse de prăbușirea podului Morandi de la Genova aflat pe autostrada A10 a crescut la 37 de morți, inclusiv 3 copii de 8, 12 și 13 ani, anunță corriere.it.

Ieri, 14 august 2018, în jurul orei 11:50, o secțiune în lungime de 200 m a podului Morandi de la Genova de pe autostrada A10 s-a prăbușit peste zona locuită de sub aceasta.

Prăbușirea podului Morandi de la Genova: 37 de morți, inclusiv 3 copii

În urma prăbușirii viaductului peste Polcevera, cunoscut și sub numele de “Podul Brooklyn” al Genovei, au fost declanșate operațiuni complexe de căutare și salvare a victimelor, la care participă peste 1.000 de salvatori, inclusiv polițiști, carabinieri, pompieri și serviciul de urgență.

Aceste operațiuni au continuat toată noaptea trecută.

Astfel, la aproape 24 de ore de la tragedia de marți dimineață de la Genova, salvatorii au reușit să finalizeze căutările în două din cele trei zone în care au căzut uriașele grinzi de beton desprinse din podului, bilanțul provizoriu fiind de 37 de morți, inclusiv 3 copii.

Potrivit informațiilor furnizate de Protecția Civilă a orașului Genoa, în momentul prăbușirii parțiale a podului Modandi, pe acesta se aflau în jur de 30 de automobile și 3 camioane.

Printre victime sunt doi angajați ai Amiu, compania de curățenie din Genova, care, se pare că ar fi fost într-unul din cele două furgoane Porter zdrobite de bucățile de pod căzute pe depoul Rialzo.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Actros 2663 “Lowrider”. Respect All, Fear None (FOTO)

Peste 440 de persoane au fost forțate să-și părăsească casele, iar numărul acestora ar putea crește în perioada următoare, deoarece evaluările privind evacuările sunt în curs de desfășurare.

Protecția civilă a orașului Genoa a prevăzut, până în prezent, evaluarea a 11 clădiri, situația fiind monitorizată constant.

Impactul asupra traficului este unul devastator
Prăbușirea podului Modandi are repercusiuni puternice asupra întregii rețele de autostrăzi din Liguria, după ce segmentul de autostradă Genova-Savona, între intersecția A7 Milano-Genova și aeroportul din Genova a fost închis temporar circulația rutiere.

Societatea ”Autostrade per l’Italia” recomandă celor care se află în zonă să folosească autostrada A26 Genova-Gravellona Toce, D26 Predosa Bettole și autostrada A7 Milano-Genova, precum și celelalte drumuri regionale.

Ministrul Toninelli a cerut revocarea concesiunii companiei Autostrade, administratorul autostrăzilor din Italia fiind considert principal vinovat pentru tragedia de la Genova.

Ancheta prăbușirii podului Morandi este condusă de Procurorul General din Genova, sub aspectul săvârșirii omorului multiplu din neglijență.

Conform informațiilor din presa italiană, confirmate pe rețelele de socializare de mulți șoferi, în ultimii 3 ani, cinci poduri importante de pe autostrăzile din Italia s-au prăbușit.

Ipoteza prăbușirii structurii
Conform primelor informații apărute, prăbușirea podului Modandi de la Genova, construit în anii ’60, ar avea drept cauză o problemă structurală, semnalată în două note informative pe 20 octombrie 2015, respectiv 28 aprilie 2016, lui Maurizio Rossi, pe atunci ministru al transporturilor din Italia.

Prăbușirea podului Morandi de la Genova: 37 de morți, inclusiv 3 copii

În cele două note, se explică clar faptul că „multe autostrăzi din Liguria” NU SUNT CONFORME normativelor europene de siguranță rutieră, la ore de vârf, formând continuu cozi de zeci de kilometri, întârzieri și numeroase accidente care blochează zona din jurul Genovei. De asemenea, în nota din 20 octombrie 2015 este scris clar faptul că se cunoaște problema serioasă a podului Morandi care traversează orașul, a cărui siguranță este necunoscută.

 

Știre în curs de actualizare…

Follow #infotrucker