Practicile ilegale din transportul rutier german investigate de un grup operativ de control

Grupul de investigații a practicilor ilegale din transportul rutier german
Înființat în urmă cu un an la inițiativa BGL, grupul operativ de control, alcătuit din ofițeri vamali și inspectori BAG, și-a dovedit eficiența de luptă împotriva practicilor ilegale din transportul rutier german.

Grupul operativ de control se bazează foarte mult pe informațiile primite din piață, astfel că, asociațiile de transport rutier germane le cere membrilor lor să se implice activ în raportarea celor suspecți.

Practicile ilegale din transportul rutier german investigate de un grup operativ de control

Inclusiv șoferii de camion pot face sesizări către asociațiile de transport germane parte a acestui grup.

Șeful executiv al BGL, Dirk Engelhardt, cere “acțiuni concrete, nu doar voci ridicate” din partea membrilor BGL în ceea ce privește raportarea practicilor ilegale din transportul rutier german.

În acest context, asociația solicită companiilor de transport și logistică membre să raporteze imediat birourilor teritoriale sau autorităților cazurile suspectate de muncă la negru, încălcări ale salariului minim, cabotaj ilegal și falsă activitate independentă, ori pe cei toți cei care intră pe piață cu practici comerciale dubioase.

Conform lui Engelhardt, inspectorii responsabili au investigat toate aspectele din piață semnalate până în prezent, grupul dovedindu-și eficiența în lupta împotriva practicilor ilegale din transportul rutier german.

Mai mult, BGL susține că pentru a fi complet, grupului ar trebui să i se alăture și poliția germană.

VEZI ȘI: IVECO și-a arătat într-un mod curajos potențialul în segmentul de propulsii alternative

Următoarea întâlnire dintre grupul operativ de control coordonat de Direcția Generală a Vămilor din Bonn și asociațiile profesionale BGL, AMÖ, DSLV, respectiv sindicatul Verdi, va avea loc pe 26 noiembrie 2018.

Înființarea grupului operativ de control a venit în urma inițiativei șeful executiv al BGL și fostului secretar de stat din Ministerul Federal al Finanțelor, Michael Meister.

Follow #infotrucker