Știri

Pregatirea profesionala dedusa din impozitul pe profit

Presedintele IFPTR, Gabor Sandor, a atras atentia si de aceasta data asupra importantei pregatirii profesionale, prin care se creeaza climatul favorabil efectuarii transportului si se garanteaza securitatea acestuia.

Acesta a subliniat faptul ca angajatorii sunt constienti de utilitatea cursurilor, dar ca ei trebuie sa aiba libertatea de a decide cand sa-i scoata pe soferi din productie pentru orele de pregatire.

Pregatirea profesionala dedusa din impozitul pe profit

„Suntem adeptii realizarii formarii profesionale in conditii de conformitate, raportate in primul rand la interesul angajatorilor, si avem o problema nu cu reglementarile, ci cu aplicarea lor.”

Iar Sorin Sirbu, director DGTR in cadrul MTI, a atras atentia asupra faptului ca nu ne vom alinia niciodata la cerintele din Comunitate pana cand soferii, managerii si consilierii de siguranta rutiera nu vor fi lasati sa mearga la cursurile de formare profesionala.

„Desi ni se pare ciudat ca autoritatea sa fie cea care solicita participarea la cursuri – in UE patronatele fac asta – noi consideram ca e calea cea mai ieftina de a creste productivitatea muncii. Iar prin noua lege vom incerca sa cream parghiile fiscale ca pregatirea profesionala sa fie dedusa din impozitul pe profit si sa beneficieze si de alte facilitati.”

Din aceeași categorie...

Back to top button