Bus

Premieră Mercedes-Benz eCitaro în Austria

Postbus AG va opera din această lună 11 autobuze eCitaro noi în cadrul proiectului ”Schweinbarther Kreuz”, acestea fiind primele autobuze electrice Mercedes-Benz utilizate în servicii regulate în Austria.

Premieră Mercedes-Benz eCitaro în Austria

Autobuzele solo cu podea joasă vor fi folosite în numele asociației de transport Ost-Region (VOR) în Austria Inferioară. Proiectul va crea un hub de transport public între gările regionale Gänserndorf, Wolkersdorf și Mistelbach.

Opt autobuze vor circula constant pe cele două rute. În același timp, bateriile altor două autobuze vor fi alimentate, timp de maxim 30 de minute, la 300 kW, în Gänserndorf. Autobuzele sunt încărcate și peste noapte, atât la Gänserndorf, cât și la Mistelbach și Wolkersdorf.

Autobuzele sunt echipate cu zonă pentru scaune rulante, rampă pliabilă la ușa a doua, cabină pentru șofer închisă, sistem de numărare a pasagerilor și două monitoare TFT pentru informarea pasagerilor. Toate cele 11 autobuze au pantograf pentru încărcări rapide intermediare.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros: Întâlnire cu viitorul

De asemenea, autobuzele sunt echipate cu module Omniplus ON Bus Data Center de comunicare în timp real. Astfel, centrul de control poate monitoriza starea vehiculelor, precum nivelul de încărcare a bateriilor sau autonomia disponibilă.

În ultimii 10 ani, Postbus AG a achiziționat 579 de autobuze Mercedes-Benz. Compania operează în peste 1.700 de municipalități din Austria. VOR este cea mai mare asociație de transport din Austria, oferind servicii de mobilitate în Viena, Austria Inferioară și Burgenland din 1984, în cooperare cu peste 40 de operatori de autobuze și trenuri parteneri.

Din aceeași categorie...

Back to top button