Premieră: Noul Volvo FE cu acces coborât

Volvo Trucks şi-a extins gama de modele cu o versiune cu acces coborât a noului Volvo FE Euro 6. Volvo FE LEC (Low Entry Cab) a fost special conceput pentru serviciile de colectare a deşeurilor şi pentru sarcinile de distribuţie din oraşe. Cabina se caracterizează prin accesul coborât, podea plată, vizibilitate excelentă şi o capacitate de până la patru persoane.

Premieră: Noul Volvo FE cu acces coborât

Premieră: Noul Volvo FE cu acces coborât

„Există o constantă creştere a cererii de mijloace eficiente de transport deşeuri şi de soluţii pentru distribuţia din oraşe. Cu noul Volvo FE LEC satisfacem nevoile clienţilor mult mai bine decât în trecut. Spre exemplu, suntem singurul constructor care oferim un camion de colectare a deşeurilor cu acces coborât şi o cutie de viteze mecanică automatizată ca alternativă la transmisia complet automată. Volvo I-Shift permite o operare cu un consum de combustibil şi mai mic, iar greutatea redusă a transmisiei contribuie la sporirea sarcinii utile,” declară Pernilla Sustovic, Segment Manager Distribution, Volvo Trucks.

Premieră: Noul Volvo FE cu acces coborât

Trecere facilă prin cabină, acces coborât

Noul Volvo FE LEC se bazează pe cea mai nouă generaţie de camioane de capacitate medie Volvo Trucks, Volvo FE. Şasiul, lantul cinematic, designul, instrumentele şi comenzile sunt toate mai mult sau mai puţin identice. Ceea ce-l diferenţiază pe Volvo FE LEC sunt în special caracteristicele cabinelor cu acces coborât şi trecere liberă. Înălţimea intrării este de numai 530 mm. Iar în poziţia cea mai coborâtă a suspensiei, înălţimea se reduce cu încă 90 mm. Uşile se deschid la 90 grd., iar podeaua este plană în toată cabina. Se pot instala până la trei scaune pentru pasageri. Scaunul şoferului este plasat mai în faţă, cu scopul de a permite cea mai bună vizibilitate spre înainte şi în lateralele camionului. Oglinzile retrovizoare sunt mari, cu vizibilitate foarte bună, fiind disponibile şi cele pentru unghiul mort. Pentru o vizibilitate şi mai bună, pot fi comandate şi geamuri pe panourile din spatele uşilor.

Premieră: Noul Volvo FE cu acces coborât

Detalii practice

Pentru a face ieşirea din cabină rapidă şi comodă, funcţia de coborâre a şasiului este activată de îndată ce este folosită frâna de parcare. Funcţia de coborâre poate fi binenţeles activată sau dezactivată şi cu ajutorul unui buton de pe panoul de bord. Alături de scaunul şoferului este amplasată o conexiune de aer comprimat ce poate fi folosită pentru îndepărtarea murdăriei şi prafului din cabină. De asemenea, există şi opţiunea unei prize de 24V în spatele scaunului şoferului, ce poate alimenta un frigider, spre exemplu. În plus, există şi posibilitatea de a instala o cameră video pentru mersul cu spatele sau un monitor care indică greutatea deşeurilor încărcate, prin intermediul unui adaptor din bord.

Omologare de tip în toată Europa

Noul Volvo FE LEC a primit omologarea de tip în Comunitatea Europeană îndeplinind atât standardele legale europene şi suedeze, cât şi foarte strictele criterii de siguranţă Volvo Trucks. Camionul a fost prezentat la IFAT din Munchen, Germania, în perioada 5-9 mai. IFAT este una dintre cele mai mari expoziţii din lume specializate în colectarea deşeurilor menajere.

Date despre Volvo FE LEC

Cabina: Cabina cu podea plană şi trecere liberă cu până la patru scaune. Înălţimea intrării este de 530 mm, dar ajunge până la doar 440 mm, atunci când şasiul este coborât (cu anvelope 315/70R22.5). Uşile se deschid la 90 grd.
Configuraţii: 4×2 sau 6×2 cu ultima punte directoare.
Motor: Volvo D8K Euro 6 cu 250, 280 sau 320 CP.
Transmisii: Volvo I-Shift sau Allison (complet automată).

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.