In Focus

Premierul austriac așteaptă o renunțare rapidă la testele COVID din Tirol

Restricțiile de intrare în Germania din Tirol abia au fost extinse, dar premierul austriac Sebastian Kurz vede semne pozitive pentru o revenire rapidă la normal.

Premierul Sebastian Kurz așteaptă o renunțare rapidă, în maxim două săptămâni, la controalele staționare de la granița dintre Germania și statul austriac Tirol.

Premierul austriac așteaptă o renunțare rapidă la testele COVID din Tirol

”Ministrul de Interne german Horst Seehofer mi-a spus că Germania vrea o reducere graduală a controalelor cât mai curând posibil”, a declarat Kurz după o întâlnire desfășurată la Berlin. ”Dacă rata infectărilor din Tirol continuă să scadă, se va renunța la controale în termen de o săptămână sau două”.

În urmă cu două zile, Guvernul federal a decis extinderea cu două săptămâni a controalelor staționare de la granițele cu Cehia și regiunea austriacă Tirol. De la mijlocul lunii februarie, Germania a declarat Cehia, Slovacia și o mare parte din Tirol ca zone de circulație pentru tulpinile mai contagioase de coronavirus. De atunci, în Germania au mai putut intra din aceste zone doar cetățenii germani și străinii cu rezidență în Germania.

VEZI ȘI: Inițiativa DocStop este acum activă și în Franța

Printre excepții se numără și șoferii de camion, care trebuie însă să prezinte un test COVID negativ vechi de cel mult 48 de ore pentru a intra în Germania.

Dacă Germania va renunța la obligația testelor Covid pentru cei care intră din Tirol, este de așteptat ca și Austria să renunțe la testarea șoferilor care le tranzitează teritoriul pentru a merge în Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button