EvenimentȘtiri

Premiile Mentor au ajuns la a VI-a editie

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au acordat Premiile Mentor pentru Excelenta in Educatie unui numar de zece profesori si antrenori, in cadrul unui eveniment ajuns la cea de-a cincea editie si in cadrul aceleiasi gale au lansat si noua editie a programului, pentru al saselea an consecutiv.

Invitatul de onoare al acestei editii a Galei Premiilor Mentor a fost multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, care a vorbit despre importanta recunoasterii antrenorilor ce conduc generatii intregi spre succes, dar a caror activitate ramane in umbra, de multe ori fiind nerecompensata moral sau material.

Premiile Mentor au ajuns la a VI-a editie

Fiecare dintre cei zece laureati din cadrul acestei editii a primit un premiu in valoare de 8.000 de lei si un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemtoi.

In decursul celor cinci ani de cand am lansat Premiul Mentor, am reusit sa recunoastem public munca si activitatea a 50 de dascali de exceptie. Totodata, am creat o platforma prin care comunitati dintre cele mai diverse din Romania pot face nominalizari pentru aceasta distinctie. Am remarcat in timp ca exista o serie de trasaturi comune ale mentorilor, cum ar fi devotamentul si entuziasmul. Este vorba despre oameni care si-au depasit rolul traditional de dascali sau antrenori si, fara a cauta nicio recompensa , si-au pus la bataie timpul si cunostintele si tot sufletul pentru a sadi valori in sufletul copiilor, a declarat Kinga DARADICS, CEO & Country Chairman MOL Romania.

Cei zece mentori din acest an au fost selectati de catre Consiliul Director al Fundatiei Pentru Comunitate, care a primit 441 dosare prin care au fost nominalizate 202 de persoane. La fel ca in cazul ultimelor trei editii, unii dintre premianti au fost nominalizati a doua oara. Nominalizarile pot fi repetate pentru editiile viitoare.

Laureatii acestei editii au fost nominalizati atat de catre fosti elevi, de catre tineri, discipoli de azi, cat si de catre comunitatile unde isi desfasoara activitatea. Nominalizarile deosebit de frumoase reflecta relatiile de valoare mentor-discipol, decisive pentru destinul tinerilor, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Mentorii distinsi la cea de-a cincea editie a Premiilor Mentor pentru Excelenta in Educatie sunt
Daniela Luminita Ceredeev, profesor de limba si literatura romana, Vatra Moldovitei
Dvorácsek Ágoston, profesor de fizica, Aiud
Ligia Letitia Jicman, profesor, antrenor de sah, Timisoara
Geanina Mangalagiu, profesor de chimie, Iasi
Mircea Nistor, profesor de fizica, Hunedoara
Viorica Nistoroiu, profesor de pian, Bucuresti
Nyiri Zoltán, profesor de pictura, Satu Mare
Peloc Mateiu, antrenor, Arad
Emilia Rosca, profesor de limba franceza, Cluj
Székely Géza, profesor arte plastice, Cluj

Totodata, organizatorii evenimentului, MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate, au lansat editia urmatoare a programului, inscrierile putand fi facute pana la data de 31 decembrie 2015. Dosarele de nominalizare trebuie intocmite in conformitate cu anuntul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro

Din aceeași categorie...

Back to top button