Camioane

Premiu de design Red Dot Award 2021 pentru noul Volvo FM

Modelul s-a impus în categoria design de produs pentru vehicule comerciale.

Noul model Volvo FM a câștigat Red Dot Award 2021 în categoria design de produs pentru vehicule comerciale. Noua generație a fost proiectată pentru a fi instrumentul optim într-o gamă largă de misiuni de transport, având mereu șoferul ca principală preocupare.

Premiul Red Dot, acordat din 1955, s-a impus ca una dintre cele mai căutate dovezi de calitate a designului. Dezvoltarea noului FM a fost susținută de sondaje și interviuri cu clienții, care au confirmat importanța contribuției șoferului la profitabilitatea și imaginea companiei de transport.

Premiu de design Red Dot Award 2021 pentru noul Volvo FM

Echipa de design a proiectat noul Volvo FM pentru a fi cel mai bun birou mobil din industrie. Rezultatul este un camion versatil, agil, spațios, sigur și confortabil pentru toți șoferii.

”Premiul Red Dot este o recunoaștere minunată a muncii creative a echipei de design a Volvo Trucks. Designul exterior, interior și al experinței utilizatorului îmbunătățesc activitatea zilnică a șoferilor și mențin societatea în mișcare”, a declarat Carin Larsson, designer șef al Volvo Trucks.

VEZI ȘI: Noile Volvo FH și Volvo FM, disponibile și cu motoare cu LNG

Noul Volvo FM oferă numeroase inovații, care combinate oferă un nivel înalt de confort, siguranță și productivitate. Exemplele includ noua cabină mai spațioasă, vizibilitatea îmbunătățită prin coborârea liniei ușii sau noile camere video opționale pentru colț și mers cu spatele.

Interiorul este evidențiat de noul bord și de panoul de instrumente digital, cu afișaj de înaltă rezoluție cu diagonală de 12 inchi. Interfața este proiectată pentru a simplifica interacțiunea șoferului cu vehiculul și a minimiza distragerea de la trafic în momentul accesării informațiilor critice. În plus, interfața este pregătită pentru viitoare actualizări și servicii conectate.

Designul exterior al lui Volvo FM subliniază caracterul său versatil. Cabina are o nouă formă, mai aerodinamică, cu linii clare, distinctive. Farurile în formă de V generează o recunoaștere imediată, iar designul robust al grilei frontale oferă vehiculului un aspect îndrăzneț și plin de încredere.

Noul Volvo FM a fost lansat în 2020, împreună cu modelele Volvo FH, Volvo FH16 și Volvo FMX. Toate cele patru camioane grele au intrat în producția de serie în martie 2021.

Premiu de design Red Dot Award 2021 pentru noul Volvo FM

Din aceeași categorie...

Back to top button