Sustenabilitate

Gama de camioane electrice Renault Trucks premiată în Marea Britanie

Renault Trucks a câștigat un premiu de excelență tehnică pentru gama sa de camioane 100% electrice la gala 2021 Motor Transport Awards, desfășurată recent la Londra.

În timpul celei de-a 35-a ediție Motor Transport Awards, gama de camioane electrice Renault Trucks Z.E. a primit un premiu ”Technical Excellence Award”.

Gama de camioane electrice Renault Trucks premiată în Marea Britanie

Premiul a fost acordat de un juriu independent, format din personalități marcante din industrie. El recunoaște abilitatea producătorului de a găsi cele mai bune soluții tehnice pentru nevoile operaționale ale clienților.

Juriul a apreciat că Renault a oferit o privire asupra viitorului transportului sustenabil, începând deja operațiunile cu camioane electrice în Marea Britanie.

”Renault Trucks este un campion al călătoriei spre mobilitatea fără emisii în Marea Britanie și este emoționant să primim acest premiu. Soluțiile fără emisii de CO2 vor schimba industria și vor aduce beneficii pentru întreaga societate”, a declarat cu această ocazie Carlos Rodrigues, Director al Renault Trucks UK & Ireland.

VEZI ȘI: Cel mai frumos Renault T High Evolution din ETS 2 a devenit realitate

Gama de vehicule 100% electrice a Renault Trucks cuprinde în prezent modele între 3,1 și 26 de tone (Master Z.E., D Z.E., D Wide Z.E. și D Wide Z.E. Low Entry Cab).

Din 2023, camioanele electrice Renault vor fi disponibile în toate sectoarele (distribuție, construcții, distanțe lungi). Până la finalul lui 2025, producătorul francez dorește ca 10% din vânzările sale de camioane de peste 12 tone să fie de vehicule electrice. Proporția modelelor electrice ar trebui să crească la 35% în 2030 și 100% până în 2040.

Din aceeași categorie...

Back to top button