Bus

Premiu iF Design Award pentru noul MAN Lion’s Intercity LE

Noul MAN Lion’s Intercity LE a câștigat mult râvnitul premiu iF Design Award 2022 în categoria ”Produse/Automobile/Vehicule”. Autobuzul cu intrare joasă a punctat datorită designului inteligent, combinat cu funcționalitatea specială.

În total, în 2022, jurații au trebuit să aleagă câștigătorii dintre aproape 11.000 de produse și proiecte din 57 de țări. ”În aceste condiții, suntem mai mult decât mulțumiți că MAN Lion’s Intercity LE a putut să convingă juriul și să câștige iF Design Award”, spune Barbaros Oktay, șeful deparatmentului Bus Engineering al MAN Truck & Bus.

Premiu iF Design Award pentru noul MAN Lion's Intercity LE

Noul Lion’s Intercity LE a fost lansat în toamna anului trecut. La începutul anului 2022, două versiuni orientate spre transportul interurban, Lion’s Intercity LE 12 și Lion’s Intercity LE 13, au intrat în producția de serie.

”Obiectivul nostru pentru noul Lion’s Intercity LE a fost să oferim un model atractiv, cu flexibilitate maximă, la un preț rezonabil. Chiar și autobuzelor foarte practice le este permis un design atractiv și de înaltă calitate”, spune Stephan Schönherr, șeful departamentului de Design al MAN Truck & Bus.

Grație designului ”Smart Edge”, se poate vedea clar că Lion’s Intercity LE este un model din actuala familie de autobuze MAN. Pentru șofer există două opțiuni de stație de lucru: versiunea clasică de la Lion’s Intercity și versiunea modernă de la noua generație Lion’s City.

VEZI ȘI: Prim contact cu autobuzul electric MAN Lion’s City E, în București

Pe lângă noul MAN Lion’s Intercity LE, alte autobuze MAN și NEOPLAN care au primit premiul iF Design Award au fost MAN Lion’s Intercity (2016), NEOPLAN Tourliner (2017), MAN Lion’s Coach (2018), MAN Lion’s City (2019) și electricul MAN Lion’s City E (2020).

Premiul este acordat anual din 1953, pe baza unor criterii fixe. Acestea includ aspectul exterior și forma produsului, dar și gradul de inovare, ergonomia, funcționalitatea și aspecte legate de mediu. ”Premiul este unul dintre cele mai importante pentru design din lume. Ca echipă de design, suntem foarte mândri să îl primim din nou în acest an”, spune Schönherr.

Din aceeași categorie...

Back to top button