In FocusTop News

von der Leyen susține deciziile autorităților din Tirol privind traficul camioanelor

Președintele Comisiei Europene le cere părților implicate să găsească soluții pentru a muta transportul de mărfuri din regiune de pe șosea pe tren.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a transmis o scrisoare autorităților din Bavaria în care își exprimă susținerea pentru deciziile luate de autoritățile din Tirol referitoare la traficul camioanelor în zonă.

Autoritățile regionale din Bayern, reprezentanți ai Camerelor de Comerț din Germania și Italia, dar și parlamentari germani și italieni au solicitat Comisiei Europene să impună autorităților din Tirol să renunțe la controalele în bloc a camioanelor și la restricțiile de circulație pe timpul nopții pentru acestea.

von der Leyen susține deciziile autorităților din Tirol privind traficul camioanelor

Conform publicației austriece Tiroler Tageszeitung, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și-a arătat îngrijorarea cu privire la poluarea masivă din regiune a Tirol și a solicitat tuturor celor implicați să se pună la aceeași masă pentru a găsi cele mai bune soluții.

Ursula von der Leyen a spus că în continuare se depășesc valorile maxim admise ale emisiilor de dioxid de azot și că Austria, Germania și Italia trebuie să găsească variante prin care să mute transportul de mărfuri de pe șosea pe calea ferată.

VEZI ȘI: Tirol a programat noi controale în bloc, în a doua parte a lui 2021

Markus Ferber, parlamentar european care reprezintă regiunea Bayern, a declarat însă că aceste restricții discriminează companiile din regiunile Bayern și Tirolul de Sud și că nu respectă prevederile pieței unice europene și că nu va renunța la demersurile sale.

În schimb, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, a spus că această situație este inaceptabilă și a cerut autorităților austriece să renunțe la aceste restricții.

Din aceeași categorie...

Back to top button