GreenZoneȘtiri

Prețul LNG scade puternic în luna februarie

Compania germană LIQUIND a anunțat o scădere puternică a prețului LNG din luna februarie, gazul urmând a fi din nou mai economic decât motorina.

Conform mesajului trimis clienților săi, LIQUIND anunță că în luna februarie prețul LNG la stațiile sale de realimentare va scădea până la și chiar sub nivelul de 2,15 euro/kg.

Prețul LNG scade puternic în luna februarie

Aceasta este o reducere semnificativă a prețului față de nivelul actual de aproximativ 3 euro/kg, dar mai ales față de vârful din toamna trecută, când LNG costa 5 euro/kg.

Având în vedere că majoritatea camioanelor LNG nu au nevoie de AdBlue (cu excepția camioanelor Volvo) și că aceste vehicule rămân exceptate de la plata taxei de drum din Germania cel puțin până la finalul anului, noul preț al LNG ar însemna că modelele alimentate cu gaz lichefiat pot avea din nou costuri de operare mai mici decât camioanele diesel, cel puțin în Germania.

VEZI ȘI: Camioane cu gaz: Modelele disponibile pe piața din România în 2023

Anunțul precizează că reducerea este rezultatul unui preț pentru vânzările de gaz angro foarte mic pentru luna februarie, de 70 de euro/MWh. Prețul scăzut este datorat iernii foarte blânde și deschiderii unui al doilea terminal plutitor de LNG în Germania.

Din cauza exploziei prețului LNG de după izbucnirea războiului din Ucraina, mulți transportatori care au adoptat această tehnologie au încetat să opereze camioanele LNG sau chiar le-au vândut.

Din aceeași categorie...

Back to top button