CarburantiTop News

Prețul de referință la motorină va fi publicat săptămânal, în Germania

Oficiul Federal de Statistică va publica săptămânal prețul de referință la motorină, fapt ce va ajuta industria de transport de marfă din Germania.

Având în vedere explozia prețurilor la carburanți într-o perioadă foarte scurtă de timp, cu efecte devastatoare asupra companiilor de transport mijlocii din Germania, BGL a solicitat o serie de contramăsuri rapide și practice de la politicieni.

Prețul de referință la motorină va fi publicat săptămânal, în Germania

Una dintre aceste contramăsuri a fost reducerea frecvenței de publicare a informațiilor referitoare la prețul de referință al carburanților de către Oficiul Federal de Statistică de la lunar la săptămânal, astfel încât clauze de carburant cuprinse în majoritatea contractelor de transport marfă să-și producă efectul de amortizare în timp util.

Practic, asta înseamnă că creșterile masive ale prețului motorinei pot fi transmise mai rapid clienților.

Oficiul Federal de Statistică a implementat acum acest lucru pe termen scurt – chiar dacă doar pentru prețurile de consum final la benzinărie. Acest lucru permite, de asemenea, ca evoluțiile actuale ale prețurilor să fie afișate mult mai la zi și pe o bază neutră și uniformă pentru toți participanții de pe piață.

VEZI ȘI: Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de camion

„Prin publicarea săptămânală a prețului de referință la motorină, Oficiul Federal de Statistică ajută enorm industria logistică. Aceasta a fost una din cerințele principale ale BGL, care a fost acum implementată în mare măsură la propunerea secretarului de stat al BMDV, Oliver Luksic”, spune Dirk Engelhardt, purtător de cuvânt al asociației germane BGL.

De asemenea, BGL susține că este important să se folosească la fel de repede domeniul de aplicare al noului cadru de subvenție al Uniunii Europene pentru a oferi companiilor de transport mijlocii „injecții” reale de lichiditate pentru a-și asigura mijloacele de existență.

Din aceeași categorie...

Back to top button