baumaCamioaneSpecial

Prezență consistentă pentru Mercedes-Benz în cadrul Bauma 2016

Mercedes-Benz a avut o prezență consistentă în cadrul Bauma 2016, în standul său din hala B4 fiind expusă întreaga gamă de vehicule comerciale dedicate construcțiilor, de la comerciale ușoare la camioane pentru aplicații grele.

Divizia de camioane a producătorul german a expus în cadrul celei mai mari expoziții din lume, atât la interior cât și la exterior, mai multe modele de camioane ce acoperă o gamă largă de aplicații în segmentul de construcțiilor.

Unul dintre cele mai spectaculoase camioane expuse la Munchen a fost Mercedes-Benz Actros 4163 LS pentru transport agabaritic, un cap tractor ce poartă aspectul distinctiv SLT, fiind echipat inclusiv cu panourile laterale din spatele cabinei, ce maschează rezervoarele și compresorul de aer. Modelul din cadrul standului are patru axe cu punte spate tandem cu roți duble și o axă cu suspensie pe aer atașată cu sarcină de 9 tone. Astfel, în funcție de necesități, acesta poate fi folosit ca un cap tractor cu cinci axe.

Prezență consistentă pentru Mercedes-Benz în cadrul Bauma 2016

Actros Semi-SLT este omologat pentru o greutate totală de remorcare de 155 t. Pentru a muta această sarcină, Actros 4163 LS este echipat cu noul motor OM 471 de 15.6 litri ce dezvoltă 625 CP și un cuplu maxim de 3.000 Nm cuplat la o cutie automată Powershift 3 G 280 cu 16 trepte și ambreiaj turbo-retarder.

Grila radiatorului cromată, cabina GigaSpace garnisită cu sisteme high-end precum și suport de patru lumini suplimentare pe acoperiș, l-au transformat pe Actros 4163 LS în atracția standului Mercedes-Benz de la Bauma.

Arocs 3240 B 8×4/4 Loader
Tot în cadrul standului interior, oamenii de la Mercedes-Benz Trucks au expus pentru prima data de la lansarea sa pe piață, în 2013, modelul specializat Mercedes-Benz Arocs. Astfel unul din modelele care ne-au atras atenția și s-au bucurat de atenția celor prezenți a fost Arocs 3240 B 8×4/4 Loader cu patru axe, echipat cu cabină ClassicSpace M având lățimea de 2.3 m. Design-ul cabinei include un noul tunel al motorului cu înălțimea de 320 mm, fapt ce permite un acces facil.

Grație celor două axe motoare hipoide cu roți duble și jante de aluminiu, greutatea șasiului a fost optimizată permițând o sarcină de încărcare mai mare. Șasiul a fost echipat cu un mixer de beton de 9 metri cubi produs de Liebherr, fără reglare a treptelor de vitezei a rotației tamburului și Constant Speed Drive, ceea ce înseamnă că tamburul se rotește, indiferent de turația motorului.

VEZI ȘI: Noi versiuni disponibile pentru Mercedes-Benz Arocs

În această versiune, Arocs 3240 B 8×4/4 Loader cântărește numai 9.5 tone, inclusiv cu combustibil, șofer și trusă de scule. La această greutate se mai adaugă cea a mixerului de beton de 3.48 tone. Propulsia lui Arocs 3240 B 8×4/4 Loader este asigurată de motor OM 470 de 10.7 litri ce dezvoltă 394 CP și 1.900 Nm.

Arocs 3243 K 8×4/4
Un alt model prezent în cadrul standului Mercedes-Benz a fost Arocs 3243 K 8×4/4 cu suprstructura basculabilă pentru aplicații dificile din construcții. Acest model cu axele motoare planetare și discuri de frână cu protecție integrală. Ușor și agil, acest model cu patru axe și ampatament de 4250 mm era echipat cu o cabina ClassicSpace M cu înălțimea tunelul motorului de 320 mm. Pe lângă accesul facil în cabină, noua variantă a tunelului motor a permis și o coborâre a înălțimii fapt ce-i permite acesul în spații cu înălțimi mai mici. Propulsia era asigurată de motorul OM 470 de 10.7 litri ce dezvoltă 428 CP și un cuplu maxim de 2.100 Nm.

Arocs 2542 L
Pentru cei care au nevoie de mai multă tracțiune în anumite momente, Mercedes-Benz a prezentat modelul Arocs 2542 L cu Hydraulic Auxiliary Drive (HAD). Modelul în configurație 6×2 cu suspensie pe aer și cabină StreamSpace cu lățimea de 2.3 m și înălțimea tunelului motorului de 170 mm era echipat cu un cârlig de la Palfinger acționat de motorul camionului. Echipat pentru curse pe distanțe lungi ocazionale, Arocs 2542 L cu HAD avea sistem de încălzire auxiliară, frigider, masă pe partea pasagerului din dreapta, retarder și volan îmbrăcat în piele. De asemenea, acesta a fost echipat cu numeroase de sisteme de asistență precum Active Brake Assist 3 plus Lane Keeping Assist și Proximity Control Assist. Inima lanțului cinematic a acestui model era reprezentată de motorul OM 471 care dezvoltă 421 CP și un cuplu de 2.100 Nm.

Arocs 3363 LS 6×4
În fine, ultimul model Arocs care ne-a atras atenția, dar poate și cel mai spectaculos din gama de construcții prezent la stand a fost Arocs 3363 LS 6×4. Autocamionul cu trei axe și ampatament de 3300 mm ce favorizează manevrele în spații înguste este echipat cu motorul OM 471 de 15.6 litri ce dezvoltă 625 CP și un cuplu de 3.000 Nm transmis noii punți tandem cu axe hipoide cu sarcină 2×13 tone poate remorca greutăți de până la 80 tone. Spațioasa cabină BigSpace în configurație Style line include, elemente cromate aplicate atât interiorului cât și exteriorului plus lămpi de ceață cu lumini de zi pe LED.

Atego 1530 AK
Pe lângă gama de camioane pentru sarcini grele, Mercedes-Benz a expus la Bauma și un model al gamei de camioane ușoare. Conform celor de la Mercedes-Benz, modelul Atego 1530 AK prezent în cadrul expoziției germane este născut pentru a fi utilizat în activități ale municipalităților.

Modelul din cadrul standului era propulsat de motorul compact OM 936 ce produce 299 CP și un cuplu de 1.200 Nm. Acesta avea un ampatamentul de 3.650 mm. tracțiune integrală și cabină S extinsă cu scaun central. Printre caracteristicile ce merită amintite se numără frana de motor de înaltă performanță, cu puterea de frânare de 300 kW. Suprastructura basculabilă pe trei căi ce echipa acest model era produsă de MEILLER iar macaraua cu braț de ridicare articulat cu dublă extensie retractabil hidraulic de la 4 la 7.6 m, de Hiab.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button