Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19
Carosierul clujean Deltamed a produs cea mai sigură ambulanță dedicată transportului pacienților cu infecții contagioase de mare risc, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau COVID-19.

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19, conform World Record Academy, s-a făcut remarcată odată cu apariția primelor cazuri de infecții în România, deși prototipul acesteia a fost prezentat de Deltamed la Interschutz 2015.

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19

Suprastructura este construită pe un șasiu Sprinter cu masa maximă autorizată de 4.5 tone, echipat cu sistem de tracțiune integrală și motor diesel de 3.0 litri și 184 CP. Acesta a fost modificat astfel încât să facă față oricărei amenințări virale, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau COVID-19.

Conform producătorului clujean, ambulanța încorporează materiale speciale și tehnologii de top, toate acestea fiind introduse pentru a preveni răspândirea agenților patogeni și pentru a asigura protecția personalului medial.

La interior, ambulanța a fost capitonată cu inox, astfel încât să poată fi utilizați agenți dezinfectați puternici, în timp ce sistemul de filtre HEPA produce presiune negativă la interiorul, împiedicându-se astfel eliberarea agentului patogen în exterior.

VEZI ȘI: Valabilitatea CPC pentru transportul ADR a fost prelungită până la 1 decembrie 2020

De asemenea, vehiculul dispune și de un sistem special pentru transport victime multiple.

Astfel, conform Deltamed, ea poate funcționa ca o izoletă uriașă, transportând la locul unui incedent până la 10 salvatori, și putând prelua până la 8 pacienți în același timp (cu condiția ca toți aceștia să fie infectați cu aceeași tulpină de virus).

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19

Ambulanța poate fi utilizată și pentru transportul a 2 pacienți pe tărgi cu cărucior, respectiv a unui pacient aflat într-un pat de spital. În același timp, aceasta poate fi dotată și cu un defibrilator și un ventilator mecanic pentru intervenția în cazuri grave.

Mulțumită modului în care a fost carosată, acest vehicul redevine operațional extrem de rapid. Prin dezinfectarea completă a habitaclului în maximum 30 de secunde sunt distruși toți agenții patogeni din aer și de pe suprafețe, iar un ciclu complet de decontaminare durează aproximativ 5 minute.

Prețul de pornire pentru această ambulanță pleacă de la 140.000 de euro, dar poate ajunge până la 200.000 de euro, în funcție de echipamentul montat.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.