ȘtiriUtilitare ușoare

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19

Carosierul clujean Deltamed a produs cea mai sigură ambulanță dedicată transportului pacienților cu infecții contagioase de mare risc, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau COVID-19.

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19, conform World Record Academy, s-a făcut remarcată odată cu apariția primelor cazuri de infecții în România, deși prototipul acesteia a fost prezentat de Deltamed la Interschutz 2015.

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19

Suprastructura este construită pe un șasiu Sprinter cu masa maximă autorizată de 4.5 tone, echipat cu sistem de tracțiune integrală și motor diesel de 3.0 litri și 184 CP. Acesta a fost modificat astfel încât să facă față oricărei amenințări virale, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau COVID-19.

Conform producătorului clujean, ambulanța încorporează materiale speciale și tehnologii de top, toate acestea fiind introduse pentru a preveni răspândirea agenților patogeni și pentru a asigura protecția personalului medial.

La interior, ambulanța a fost capitonată cu inox, astfel încât să poată fi utilizați agenți dezinfectați puternici, în timp ce sistemul de filtre HEPA produce presiune negativă la interiorul, împiedicându-se astfel eliberarea agentului patogen în exterior.

VEZI ȘI: Valabilitatea CPC pentru transportul ADR a fost prelungită până la 1 decembrie 2020

De asemenea, vehiculul dispune și de un sistem special pentru transport victime multiple.

Astfel, conform Deltamed, ea poate funcționa ca o izoletă uriașă, transportând la locul unui incedent până la 10 salvatori, și putând prelua până la 8 pacienți în același timp (cu condiția ca toți aceștia să fie infectați cu aceeași tulpină de virus).

Prima ambulanță dedicată transportului pacienților infectați cu COVID-19

Ambulanța poate fi utilizată și pentru transportul a 2 pacienți pe tărgi cu cărucior, respectiv a unui pacient aflat într-un pat de spital. În același timp, aceasta poate fi dotată și cu un defibrilator și un ventilator mecanic pentru intervenția în cazuri grave.

Mulțumită modului în care a fost carosată, acest vehicul redevine operațional extrem de rapid. Prin dezinfectarea completă a habitaclului în maximum 30 de secunde sunt distruși toți agenții patogeni din aer și de pe suprafețe, iar un ciclu complet de decontaminare durează aproximativ 5 minute.

Prețul de pornire pentru această ambulanță pleacă de la 140.000 de euro, dar poate ajunge până la 200.000 de euro, în funcție de echipamentul montat.

Din aceeași categorie...

Back to top button